Idag blev det en dagstur på Glaskogen. Ett av Värmlands absolut vackraste naturområden. Parkerade bilen vid Ned Djuvsheden och följde den branta vandringsleden förbi isgrottan och upp på berget där utsikten över Övre Gla och Stora Gla är magnifik. Stannade där ett tag och drack varm saft och klämde i mig en halv chokladkaka. Åkte sedan ner förbi vindskyddet på Bergtjärn där jag bla filmade och fotade en gubbe på en gammal Ockelbo dubbelbandare skoter med rotax-motor som åkte omkring på tjärnet och luktade avgaser. Fotade honom uppifrån ett berg på 7 meters håll som närmast utan att han hade en aning om att han blev med på kort och att det satt en fd prickskytt ovanför hans huvud. Funderar på att skicka in korten på en kontaktannons för det blev riktigt bra.<!–
WriteFlash('’);
//–>Filmade också en liten Vild-Olle film. Man måste ju bjuda lite på sig själv ibland, det kan va kul. Åkte sedan ner på Björntjärn och Kroktjärn där jag sedan vände norrut över Krokvattnet och Krokvattenmossen. Åkte sedan över till Hulttjärnskojan där jag lunchade. Eftersom det går skidspår dit så träffade jag på några hurtiga gubbar. Träffade jaktledaren för det viltvårdsområdet där kojan ligger. En riktigt friluftsintresserad och vettig person som var väldigt ”glad över att det var ungdomar ute i markerna” som han uttryckte sig. Han var nyfiken på min turutrustning så jag fick visa upp sakerna lite. Han liksom jag gillade inte att det planerades vindkraftsbyggen på Glaskogen då naturvärden blir borta. Det är just orörd natur som lockar utländska turister till området. Han såg heller inte negativt på vargen då den förgyller Glaskogens äkta vildmarkskänsla med blotta närvaron. Han resonerade precis som mig i den frågan och det är väl typiskt att de som verkligen är mycket ute i skog och mark har inte något emot varken varg eller andra djur.Tur man inte åker närmare kanten för då har man en flygtur på 20 meter

Träffade också på Jössegubbarna Sven-Arne och Torbjörn ute vid kojan som tog sig en skidtur. Va rena orienteringsträffen alltså. Efter min lunch så åkte jag sedan tillbaka över bergtjärn och utsikten där jag sedan körde rakt utför berget ner till Övre Gla. (Film) Var riktig avancerad åkning men kul. Flög utför en bergsluttning och landa i en gran men det gick bra och jag kom ner till slut.

Tyvärr har jag varit förkyld sen i onsdags och har inte kunnat träna. Har några dagar kvar innan jag kan köra igen. Sitter inte direkt still även när jag är lite krasslig då jag rört mig långa sträckor med turskidorna i veckan. Det är nog nyttigt att röra lite lätt på sig och hålla igång systemet tror jag…