<!–
WriteFlash('’);
//–>Har nyligen bestämt mig för att minska min köttkonsumtion. Vill inte gynna ett bestående djurplågeri. Det finns också studier som visar att kött inte är bra för kroppen så jag vill testa lite. Är ju inte direkt den som är rädd för att gå utanför ramarna och testa nya saker. Har ätit enbart vegetariskt i 4 dagar och det känns riktigt bra. Viltkött som har skjutits av jägare med naturkunskap, etik, moral, respekt för djur och natur kommer jag fortsätta äta. Men definitivt är det nu slut med ätandet av griskött då jag inte vill gynna en hemsk industri som plågar djur till döds. Nämnde faktiskt detta för några muslimska vänner och de jublade och tyckte jag hade blivit en riktigt smart vit man. (De trodde nog jag konverterat; -)) Jag har tidigare gjort ett val att inte dricka alkohol då det är en livsfarlig drog både för sig själv och samhället i stort, mkt farligare än många andra droger som är olagliga??!!

Jag tycker egentligen hela köttindustrin är helt vidrig och undrar om folk verkligen vet vad som föregår och hur grymma vi människor är. ”-En gris sparkas fram av en man i korridoren. Grisen försöker desperat resa sig för att undkomma sparkarna, men lyckas inte eftersom grisens ena ben är brutet. Stressad och skadad hasar sig grisen framåt, skrikandes…” Denna scen är bara en av många som dokumenterades av en veterinär på ett svenskt slakteri. Vid ungefär sex månaders ålder transporteras grisarna till ett slakteri. Årligen skadas omkring 14 000 grisar i samband med enbart transporter till slakteriet i Sverige.

I samband med transporter till slakterierna skadas och självdör totalt varje år över 150 000 djur i Sverige – varje år!!

I hela världen slaktas ca 50 miljarder djur pga. livsmedelsindustrin varje år. Statistiken är sammanställd 2003 av FN-organet Food and Agriculture Organization (FAO) och är baserad på siffror från drygt 210 länder. Inga vattenlevande djur är inräknade. Regnskogen (som skapar livsviktigt syre) i Sydamerika skövlas för att soja ska odlas där som sedan används som djurmat i Europa, USA osv.

100 miljoner hajar fiskas varje år upp ur haven för hajfenornas skull. Hajar som är livsviktiga för vår egen arts överlevnad pga. hajar äter mycket fisk, som i sin tur äter syreproducerande plankton. Utan predatorer förökar sig de planktonätande fiskarna ohämmat, och vad händer då med plankton? Dessa små organismer omvandlar koldioxid till syre. Utan syre drabbas haven av syrebrist och till sist har vi bara en massa döda oceaner. Alla djur har ett syfte och ett samband med andra varelser annars skulle de inte utvecklats under miljontals år av evolution. Hajar har levt på jorden i mer än 400 miljoner år. Kritikern säger säkert, men är inte hajar farliga då? Ungefär fem människor om året dör av hajattacker men fler dör ju enbart av att få läskautomater i huvudet och så var det med den farligheten. Jag uppmanar härmed alla med ett sunt förnuft att granska sin konsumtion och välja produkter som inte inneburit lidande för djur. Djur är väl inte varor! Jag hoppas att den mat jag äter inte skadar en annan art i onödan och att jag kan leva ett liv utan att känna mig som en mördare. Jag vill inte att organisationer som Naturskyddsföreningen och Greenpeace ska behövas. Jag vill definitivt inte gå med i dom även om jag nu är nära att göra det för att åtminstone försöka rädda framtiden till kommande generationer. Jag vill vara en stolt människa, inte ständigt plågas av misstanken att vi är en vilsen primat och parasit som löper amok!

Som avslutning kan jag bifoga en text som jag hittade i en stuga mitt på skogen med tanke på detta, läs:

”Människan ett underligt djur.

Visst är människan ett underligt djur. Hon dödar miljontals vilda djur i samband med skövlingen av stora arealer regnskog. Där föder hon upp miljarder lantbruksdjur, som hon sedan dödar och äter. Detta i sin tur dödar miljontals människor i åkommor som hjärtsjukdomar och cancer, som orsakas av köttätandet. Då torterar och dödar människan ytterligare miljoner djur i ett försök att hitta botemedel mot dessa sjukdomar. Tusentals människor har dött på grund av felaktiga resultat av dessa djurförsök. Annorstädes dör miljoner människor av svält för att maten de skulle kunna äta används som djurfoder för att göda upp lantbruksdjur. Under tiden kan en del nästan skratta ihjäl sig åt den sorglustiga absurdheten att människan kan döda så lätt och så våldsamt, samtidigt som hon jul efter jul sjunger om fred på jorden.”