Igår (lördag) åkte jag iväg tillsammans med några Götister till Kumla stadslopp. Kumla-Brånns hemmaplan och han såg verkligen laddad ut. Hade på förhand hoppats ha bra fart i benen men hade i bakhuvudet att det kunde gå tungt efter 2 ganska tunga träningsveckor med en hel del spänst och fart. Kände väl egentligen redan efter 300 meters startrusning att det här kommer bli grymt jobbigt. Kändes verkligen trögt i kroppen. Första kilometerna låg jag längst bak i en klunga med bla Brånn och Leif S framför. En bit innan varvning så började folk släppa och jag låg ca tio meter efter Erik som nu vann.

Tänkte jag kunde få tillbaka lite krafter ut på andra varvet men inte, blev istället segare och tappade konstant mot Erik så då orkade jag inte pressa på ända in utan slog av på tempot lite annars hade jag väl dött. Så kändes det iaf! Skamgränsen gick vid 34 så jag fick se till att vara under den iaf så jag slapp bura in mig själv bakom lås och bom på Kumlabunkern. Dock var känslan att det gick 2 minuter långsammare än vad det egentligen gjorde, hemsk tröghets känsla. Precis tvärtom mot startmilen två veckor tidigare där det kändes ruskigt lätt och man hade mkt krafter kvar när man nådde målet. Höll på att avlida även under nerjoggen med bla Anna Rahm (tidigare Svensk mästare på maraton och EM, VM deltagare) Juhlén hade tydligen en liten kamp med henne efter banan som han gick segrande ur.

Webb TV från Kumla stadslopp

Resultat Kumla stadslopp

1 Erik Anfält Örebro AIK 33,05

2 L O Gävert -77 IF Göta 33,47

3 Tomas Bjurström -87 KFUM Örebro 34,21

4 Daniel Brånn -82 Kumla SF 34,24

5 Peter Wiker -72 Hällefors LK 34,37

6 Henrik Östling -76 Enhörna IF 34,39

7 Leif Sjöström IF Göta 35,23

8 Mokhtar Bennis Örebro AIK 35,40

9 Jonas Rosengren -72 KFUM Örebro 35,51

10 Fredrik Djupström -68 Glanshammars IF 36,00

13 Thomas Juhlén -82 IF Göta 36,59