Igår var det dags för Krystallmarsjen i Norge. 8,5 km på terrängspåren i tallhedsmarkerna runt Magnor med start och mål vid Glasverket. Var lite osäker på formen efter en seg vecka och dessutom stukade jag till foten när jag provlöpte elitseriebanor i Gunnarskog igår så jag var lite orolig hur det skulle kännas. Efter en lugn start (förutom startrusningen där några heta norskar sprang ihop och svor åt varandra) med några ganska lugna kilometer var det efter 2,5 km dags för spurtpris där tempot skruvades upp och jag lyckades ta hem det med några meter. Kändes ganska ok i kroppen då. Efter det försökte jag hålla i tempot och alla släppte men det var en löpare som smög med ganska lätt verkade det som, ca 10 meter bakom. Var psykologiskt jobbigt att ha honom där och visste inte hur jag skulle göra där ett tag. Skulle jag släppa upp honom och låta honom dra? När det var ca 2 km kvar kände jag mig lite trött och han kom i sin tur närmare. När han sedan kom upp vid sidan av mig så fick jag nya krafter och det blev lite lurpassande löpning fram till sista backen där amerikanen satte in stöten (javisst det var en amerikan). Dock var jag beredd och tryckte till för fulla muggar och flög över krönet. Så jag lyckades vara en halvmeter före imål, igen! Ruskigt skönt att veta att spurten verkar fungera i år. När jag sedan fick reda på vem löparen var som jag spurtade mot så var det väl tur jag inte visste det innan. Det var SK Vidars Amerikan. Ifjol sprang han bla Sentrumslöpet i Oslo på 30.03 och 3000 meter på 8,13 på Bislett och då går det minsann undan så det var en fin skalp jag tog i den spurten. Mer om killen här: Länk

Eftersom killen ofta springer de största och mest prestigefyllda tävlingarna i Norge så kanske han inte hade väntat sig att få spurtstryk av en tjock svensk i en mindre bonntävling ;-). Vad jag hörde så sattes det alltså banrekord på loppet med ca 40 sekunder och det är många som jag anser är mycket bra som har deltagit i detta lopp genom åren. ”Det ble satt løyperekord med stor margin, hvor Lars Olaf Gävert, Karlstad Magazinet så vidt spurtslo Rolf Staier fra Vidar. Begge fikk registrert tiden 27:00”

Resultat Krystallmarschen 2010 top 5

1. Lars-Olof Gävert Magazinet 27.00

2. Rolf Steier Vidar 27.00

3. Per-Erik Monserud Austmarka 27.27

4. Tore Axelsson Bore 28.21

5. Christian Nilsson Magazinet 28.25

Christian var med och gjorde ett mkt bra lopp trots mindre träning mot när han satsade som mest. Bara 20-talet sekunder från fjolårets vinnartid. En annan som jag är ruskigt imponerad av är Tore Axelsson som en gång i tiden gjorde urstarka resultat. Riktigt grymt imponerande resultat idag också med tanke på åldern. Fick en hel del bra tips av Tore om träning efter loppet och han berättade att han gillade min hemsida. Det var väldigt kul att höra.

Form (1-10) Ben 8, Flås 8

Länk: Kondis