Elitserien i orientering som vi hade på Ryggestaberget i helgen blev riktigt lyckad tycker jag, åtminstone sportligt sett. De elitlöpare jag pratat med har alla berömt terrängen. Pratade med Martin J före långdistansen på lördagen och sa att det kommer vara en terräng som passar för honom och visst blev det så. Martin vann 11 sekunder före Emil Wingstedt (bild). Det var också mitt förhandstips. Martin var förvånad då han trodde det skulle vara brötigare terräng och var överraskad av hur fint det var. Detsamma var David Andersson från Malungs OK. David tyckte bara positivt om allt runt tävlingen. Kul att höra tycker jag då jag drev på ganska mkt för att vi skulle ha tävlingen på ett bra terrängområde och detta fanns i mina träningsmarker.

Martin H och jag körde faktiskt ett rätt speciellt träningspass där en gång för några år sen. Vi började med rullskidor från botten och upp till toppen på vägen förbi grushålorna 10 ggr, sen sprang vi upp från skjutbanan och upp till högsta punkten av stigen på väg till utsiktstornet, också 10 ggr. Rätt rått pass, testa om ni vill bli trötta. Det va bättre förr ;-)..

GPS tracking H21 långdistans här

På lördagen hade jag, Maria och Martin H hand om vätskelangningen mm. Men innan det var jag och några till att vid starten och byggde upp toaletterna igen då några förstört det vi byggt dagen innan. Finns tydligen en del knasiga människor i Gunnarskog. Detta ska jag ta tag i så småningom. En minut innan första toabesökare kom var vi färdiga med återställandet som tur var.

Synd att min gamle rektor Tore Andersson som bidrog till kartframställningen med sitt effektiva arbete inte fick vara på plats och bevittna tävlingen, men jag är säker på att hans ande vakade över tävlingarna.

På söndagen satte jag och Martin H ut kontroller. Martin den klanten glömde att stämpla i stämpelkorten men han sprang runt och gjorde det medans jag satte upp de sista posterna. Nog aldrig varit någon som forcerat den terrängen så fort som han gjorde med vanliga kläder och kängor tidigare. Han höll rent av Wingstedt tempo i skogen. Emil Wingstedt vann medeldistansen på söndagen, det var förövrigt under testlöpningen av den banan som jag stukade till foten på onsdagen. Martin J sprang dessutom rakt i en sten och blev liggandes ett tag på den banan så det var nått lurt med den 😉

På söndagskväll blev det förövrigt årsdebut på rullskidor tillsammans med Holmstrand, 4mil och grymma blåsor i händerna blev resultatet av den turen. Man är för vek helt enkelt!