Blivit en hel del skog på sistone. Idag drog jag till skogen med min oerhört lilla och behändiga gummibåt. 4 hk fyrtakt gör att det går undan. Besökte en gammal eldplats som jag byggde för ett tiotal år sedan. Låg där och filosoferade ett tag. Somnade och vaknade av korpens skorrande läte. Många löpturer har också gått ”rakt ut” helt i obanad terräng. Har tydligen en liten skada i ena låret så då är det perfekt att köra i den mjuka skonsamma skogen. Dessutom får man samtidigt fina naturupplevelser. Sett hundratals djur de senaste veckorna, bl.a. rävar, grävlingar, kungsörn, en tjäderhöna som låg och ruvade på 8 ägg, en hel del älgar. En älg kom ut på stigen alldeles framför mig när jag kom löpandes uppifrån Gallberget ner mot Hartjärn. Så jag satte av i full fart efter den och tog in faktiskt in på den. Blev ett litet race där på skogen – stackars älg, att ha den där galningen i hasorna kan inte vara kul. När vi närmade oss Hartjärn var jag 7-8 meter bakom älgkraken och han kastade sig rakt ut i tjärnet och simmade över till andra sidan. Var inget dåligt magplask älgen gjorde och han simmade ruskigt fort, ingen chans att hänga med där iaf.

Herr Nilsson har varit med på flera av skogspassen och han blir starkare för varje pass. Känns som att jag snart är illa ute! Vi körde bl.a. ett fint och kontrollerat backpass på onsdagen, 3 vändor uppför vägen till Gallberget.

Igår smög jag och Nilsson runt 310-rundan tillsammans med junior och senior Ekman. Fast vi joggade lugnt så bromsar det allt en del i de backarna som finns där. Stor tack till dem som röjt upp vissa av stigarna på rundan. Kanon. Ikväll var jag och Jonne ute och lunkade runt Sotarblixtleden. En fin tur det också.