Blev en tur på sjön Gunnern idag med. Min ”hemmaplan”. Upptäckte att bävern glädjande nog verkar vara tillbaka i någon av de tre hyddorna. Bävern är ett coolt djur. En gnagare som med sin livsstil kan gynna annat djurliv. Bävern gör nytta genom sina dämningar och bidrar till att skapa biologisk mångfald, där den drar fram. Men trädfällningar och dämningar orsakar också skador för den väldigt egocentriska apan homosapiens (som definitivt inte gynnar andra arter förutom råttor och möss kanske?) och bävern har därför tyvärr fått något av skadedjursstämpel på sig. Detta är synd. Turister gillar bäver så de ska vi vara rädda om.

Var tvungen att gå upp på ena kanten av Näsberget för att se om det skulle vara någon utsikt fast det var lite vanskligt. Råkade riva ner en stor sten när jag klättrade upp och stenen höll på att krossa min lilla båt, så där hade jag tur annars har jag fått gått hem.

Imorgon blir det en resa till Grums och Woodjoggen som startar upp igen efter ett uppehåll. Blir ett fint träningspass. Hoppas på en fin genomkörare och resultatet är mindre viktigt men jag hoppas att jag ska ha en fin känsla. Skulle inte förvåna mig om Nilsson kommer käka mig till middag imorgon.