Topp 5 Woodjoggen 2010

Idag stack jag och Christian tillsammans med våra farsor som supporters ner till Grums för att ge oss på nygamla Woodjoggen. Första loppet gick 1981 och sen gick sista 2001, banan var då 10 km. Nu var det 5 km som gällde på en kuperad bana, avslutningskilometern var ihållande uppför så där fick man bita i. Starten gick och jag blev inträngd flera ggr av en het Göta-Lennart Eriksson som satsade ”allt” första kilometern. Hade han kommit från annan klubb hade jag sprungit ner honom. Första kilometerna gick inte dödsfort men jag hade respekt för en mörkhyad man som de sa hade gjort 2.18 på maran så det var bäst att låta honom dra ett tag. Han hade iaf ett lätt steg. När jag legat i rygg ett tag så tyckte jag han flåsade mkt men det drev på helt ok. När vi kom ner på platten efter några kilometer så gick Leif Sjögren upp och drog hårt, han lyckades spräcka upp tätgruppen men mattades något på kuppen.

Därmed tog jag över ledningen och den ville jag inte släppa så lätt så jag gick ganska hårt på det platta partiet innan långbacken. Hörde dock fotstegen från Fredrik Nordström som har tagit ett rejält kliv framåt detta år. När jag gick in i backen ville jag vara offensiv så att han inte tog de meterna jag haft som försprång allt för lätt och kunde öka luckan ner mot Fredrik något. Hörde att det blev tyst bakom. Kände mig stark uppför men sista kilometern tog ut sin rätt så jag blev ganska trött. Hade tiden 15,37 i mål, helt ok med tanke på banprofilen. Chrille tryckte på bra under hela loppet och blir bara bättre och bättre, han hamnade på 16.00 och det räckte till en fin 3:e plats. IF Göta lag 2 tog också hem lagpriset efter kanonvärvningen av Christian i sista stund då vi blivit en man kort i laget.

Artikel VF

Länk inför VF

Resultat

1. L-O Gävert IF Göta 2 15:37,00

2. Fredrik Nordström Grums 15:45,58

3.
Christian Nilsson IF Göta 2 16:00,71

4. Yassin
Ahmed Nuray 16:08,69

5. André
Rangelind IF Göta 1 16:09,33

6. Leif Sjöström IF Göta 1 16:15,00