Idag har jag haft en fin vilo/slödag på sjön. Finpaddlat kajak i Gunnern och gick också upp till rövarstenen på Näsberget. Ingen dålig sten minsann, ett jättekast. Sägen säger att rövare övernattade här men det är nog mindre troligt. Skulle väl vara om jag fick för mig att sova under stenen då.<!–
WriteFlash('’);
//–>Riktigt fint på sjön var det och det blev några naturupplevelser då jag bla upptäckte hela 3 fiskgjusar som ryttlade i sin spaning efter fisk. Har inte sett fiskgjuse i Gunnarskog på över 10 år så det tyckte jag var riktigt kul. Fiskgjuse (Pandion haliaetus) är den enda arten i familjen fiskgjusar (Pandionidae). Den är en långvingad rovfågel som lever uteslutande av fisk. Fiskgjusens vingspann mäter mellan 145–170 cm så det är en ganska stor fågel. Näst efter örnarna Sveriges största rovfågel. Tyvärr klarar inte min lilla kamera av så långa avstånd.

Hörde hur de lät under tiden de flög över mig. Läte fiskgjuse: http://www.virtual-bird.com/songs/pandion-haliaetus.mp3

4 fiskande hägrar (bild) såg jag också för den delen igår då de fiskade vid vårforsen och idag såg jag även en ormvråk på Näsberget. Några fiskmåsungar såg jag också efter sjölandet.