Andra etappen av multisporten avlöpte inte lika smärtfritt som den första. Skillnaden mellan succé och katastrof är tydligen väldigt liten i denna sport. Vi tog tidigt initiativ på första fot-orienteringen och kunde springa helt avslappnat och med låg puls och ändå glida ifrån de andra lagen lite. Sträckan var dock för kort för att skapa några vidare luckor, så vi gick ut som 2:a från växlingsområdet och ut på MTB-orientering. Tyvärr läste min lag-kamrat fel på 1:a kontrollen och förväxlade denna med 18:e så här tappar vi genast 1 minut på täten. Tappade här suget på täten och det blev en del misstag på resten av sträckan. Växlade ut 5-6 minuter efter täten på en riktigt lång kajaksträckan och här visste vi på förhand att vi skulle tappa. Här är det verkligen en material-sport och de bästa kör med kajaker som en annan inte kan sitta i utan att ramla i. Mest pengar vinner liksom! Har ju inte tränat alls på kajak egentligen så här tappade vi rejält. Runt 25 minuter.

Efter kajaken var det en lång cykel-orientering och den blev inte lyckad för oss. Ett par vurpor och foten rakt i ett jordgetingbo var väl inte vidare lyckat så här tappar vi ytterligare trots att vi kanske var i bättre form på själva cyklingen än igår.

Vidare ut på en lång fot-orientering och här trodde vi att vi skulle ta en del men de två lagen framför hade kommit tillsammans och höll en god fart och hjälpte kanske varandra så vi tog inte mer än 2 minuter. Vi glömde dessutom kompassen och jag tog fel karta. Tog cykel-orienteringskartan istället! Det håller liksom inte så vi ska göra några taktiska förändringar till imorgon. Det börjar med en lång fot-orientering på 70 minuter som vi ska hålla god fart på och dessutom har ett av lagen som mosade oss åkt hem då de bara körde denna etappen men de värsta konkurrenterna är kvar som blev tvåa igår. De är i god form och vann idag.