Idag var det endast en sak i huvudet. Extremt fokus på mtb-orienteringen efter gårdagens alla idiotiska misstag och jordgetingsbesök.

Vi började med 9.5 km orientering där vi tog kommandot direkt och stämplade först på alla kontroller. FK Herkules, laget som leder, hängde med bra och sprang på våra ryggar men vi lyckades få en lucka vid näst sista kontrollen och hade 48 sekunder till växlingen. Det var en riktigt hård bana med bra kuperingen hela tiden, det passade oss fin fint.

Ut på mtb-orienteringen så tog vi det lite lugnt i början så allt flyt skulle infinna sig. Det gjorde det och vi missade endast 3-4 min totalt sett på hela banan. Eftersom Herkules kanske var lite slitna efter orienteringen så missade de i inledningen på MTB-orienteringen..

Ut på den sista avslutade korta orienteringen så körde vi på det vi orkade, benen var ganska trötta men det löste sig bra iallafall. I mål så var vi 15 min före så det var skönt att plocka in lite tid på dagens etapp. Hemfärd blev det ganska snart och direkt uppladdningen inför den korta sprinten som skulle vara i Stadsparken och Stora Holmen i Örebro. Blev ryssen mellan dessa pass. (Ingen dusch!) Vi körde samtidigt som den vanliga orienteringssprinten för elitserien så det var mycket publik, storbildsskärm och bra drag. Här var sträckorna 1 km kanot, 2 km mtb och 1.1 km sprint-orientering.

Innan start var det grymt nervöst, man vill ju inte göra bort sig inför storpublik och vi visste ju att vi hade tappat som tusan på paddlingen dagen innan men här var det annorlunda. Här var det inte prylbögutrustning (blixtkajaker och kolfiberpaddlar för 10 000-tals kronor mm) utan alla hade samma snabba kanadensare och då är det mer rå styrka än teknik. Paddlingen gick riktigt bra för oss, det blev en masskrasch efter några minuter men vi kom iväg bra igen och kunde köra kontrollerat i täten hela vägen till växlingen där vi var först in. Skön revasch!

Ut först på de två mtb-varven som var runt Stora Holmen. Vi fick hoppa av cyklarna och hoppa över två hinder två gånger per varv pga. säkerheten vid en bro, det var skoj och det momentet klarade vi av riktigt bra, det var flygtur över hindren som en gassel. FK Herkules som är riktigt grymma multisportare och vinner massor av tävlingar attackkörde verkligen på mtbn och körde ifatt de 3 sekunder de var efter vid växlingen. Vi la oss i suget och bara gled med in till växling 2 sekunder efter.

Ut på sista sprint-orienteringen så sprang vi fokuserat och spik på till alla kontroller. Herkules bytte från cykelskor till löparskor och tappade 15 sekunder och viktigt drag där. Vi körde självklart med löparskor hela tiden. Vi (mest Per) var endast lite osäker på en kontroll men annars så gick det bra hela vägen. Bra ben. I mål så blev vi hela 1.25 före tvåorna. Riktigt bra drag på benen var det också, det var skönt. Riktigt skön seger..

Extremt nöjd och adrenalinkicken sitter fortfarande i :)…