Ska jag försöka summera ihop de 5 etapperna av multisporten så varvade vi riktigt bra insatser med mindre bra, eller ja, riktigt dåliga om man ska se efter vilken skala vi bedömer. Det kanske blir så när vi (jag) är nya i gamet. Ja föresten, t o m 6 tävlingar blev det ju för elit-klasserna som körde dubbla etapper på tisdagen då stadssprinten avgjordes på ett mkt intressant sätt. Uppskattningsvis 5000 personer måste väl vara publikrekord för multisport i Sverige och där vann vi ganska övertygande efter en perfekt genomförd tävling.

Saxat från Svenska multisportcupens sida: I Elit Herr inledde Magazinet Karlstad(Per Eklöf/Lars-Olof Gävert) starkt på första etappen och tog en ledning med 10 minuter men när paddling kom in programmet på andra etappen visade FK Herkules(Richard Karlsson/John Andén) att man var ett mer komplett lag som behärskade alla grenar bäst. Man tog då en ledning som man sedan aldrig släppte ifrån sig även om det blev lite spännande efter sprinten då Magazinet Karlstad i kraft av 6 fler bonusminuter knappade in lite på försprånget. Men i slutet rann tiden iväg och segermarginalen blev till slut nästan 36 minuter.

Etapp 4.

Dagen startade med ca. 10 minuters terränglöpning som flöt på utan problem. Jag stukade till foten lite men ingen värre utan jag kunde fortsätta springa.

Ut på cykelorienteringen hade vi bra häng och jag hade Lance Armstrong ben, hade ju fått några timmars cykel i benen vid detta laget 😉 , ett lite sämre vägval till första kontrollen gjorde dock att vi fick slita oss ifatt Herkules, det tog några kilometer. Sen jobbade vi tillsammans med kartläsning och farthållning. Ett större misstag på en stig som var lite dåligt redovisad blev det så att några andra lag kom ifatt. När det var några km kvar så fick vi lite problem med min bakväxel efter en vurpa, kedjan fastnade i hjulet, och vi tappade dyrbara minuter in till kajakväxlingen på att reda ut det hela.

Ut på paddelsträckan så hade vi satt på en lina till min kajak (pråm) och det fungerade riktigt bra och vi tappade endast 8 min på 10 km paddling, det var fint.

Glada och nöjda drog vi iväg på nästa mtb-orienteringssträcka vilket tyvärr inte började bra. Vi körde kontrakurs i full fart i typ 3-4 minuter, och fick tyvärr dåligt flyt på resten av banan efter detta. Det osade hett om Per på detta moment eftersom han var besviken på sig själv då han skötte navigeringen på cykeln. Var några mindre fina ord som inte tåls att redovisas här. Ut på sista orienteringen blev det bra flyt och bra fart, skönt med en bra avslutning iallafall.

Etapp 5

Blev en liten avslagen etapp för våran del.

Vi gick ut ensamma ca. 28 minuter efter ledarna och vi fick köra ett solorace hela dagen. Ingen hotade bakifrån. Cykeln fungerade bra och det blev endast ett litet misstag på ca. 1 minut på mtb-orienteringen. Vi visste att vi inte kunde göra något åt John och Richard om de inte havererade på något sätt så det var lite svårt att motivera sig att köra för fullt. Annars så kändes benen pigga idag igen, blev inte riktigt så bra drag på paddlingen idag som igår men bra gick det iallafall. All löpning flöt på bra och där hade vi bra tryck.

I mål så var vi ca. 36 minuter efter vilket jag ändå tycker är klart godkänt efter ca 17 timmars tävlande. Det är riktigt hög klass på killarna som tvålar till oss. Vi vet vad vi har tappat och gjort bort oss på och är framöver ännu lite klokare av detta. Per gick tom ut i radion och sa att jag var en sopa på paddlingen, kanske inte ordagrant men visst var det sant. Hade vi haft bättre flyt på paddelsträckorna så hade vi kunnat vinna hela skiten, ingen tvekan om det men jag tycker det är fullt godkänt att bli 2:a i multisportdebuten och jag vet vad som måste förbättras om det ska gå ännu bättre. Har faktiskt kollat runt lite på kajaker på nätet ;-)…

Tur förresten att det var mig som han sa så om i radion, det ska mer än så om det ska bita på mig.

Det viktigaste var att vi visade på sprinten hur det ska gå till. Den segern betydde mkt. Otroligt kul race! En riktigt adrenalinkick.

Bra

* Utrustningen höll

* Stark hela vägen

* Bra flyt på löpmomenten

* Bättre och bättre cykling

* Bra humör på L-O hela vägen

* Vann 3 etapper utav 6

Mindre bra

* Kalle Anka verkstaden som lagade min cykel efter vurpan

* Svag paddling

* Nybörjarslarv på cykelorienteringen

* Jobbig logistik, tror det blev 50 mil i bil under veckan för att placera ut kajaker mm.