Kanske dags att inse att man inte är stålmannen även om jag har svårt för att tro det. När man kör ett race ska man dock tro att man är stålmannen, alltid!! Är mycket mera sliten efter multisporten än jag vill tro och det känns ganska segt för närvarande. Det var några hårda dagar som tog hårt på kroppen, ingen tvekan om det. Var en riktig urladdning men det var det verkligen värt. Hört mycket positivt om vårt lag efteråt vilket är grymt kul. Fotbollsfällningen som jag gjorde på Per och som de spelade upp på storbildsskärmen några ggr i repris efter sprintetappen vore riktigt kul att se igen. Får nog räkna kallt med någon vecka till innan det känns helt 100 % igen.

Fakta multisporten, från Pers träningsdagbok

* Effektiv tävlingstid = 19 timmar och 30 minuter.
* Tävlingstid i snitt per etapp = 3 timmar och 54 min.
* Totalsträcka = 256,6 km.
* Snittsträcka per etapp = 51,3 km.
* Snittfart = 13.2 km/h, 4.32 min/km eller 3.7 m/s.
* 19803 kcal förbrukade.
* Snittförbrukning per etapp = 3961 kcal.
* 144096 st hjärtslag.
* 28819 st hjärtslag i snitt per etapp.
* 1920 m total stigning.
* 384 m stigning i snitt.Igår skulle jag springa Häljebodaloppet för 5:e gången. Det är en ganska tuff och rolig bana som de hade ändrat lite på sista delen till i år. Även om jag visste innan att jag skulle vara lite seg så hoppades jag nog att jag kanske skulle kunna springa hem det igen men det blev ruskigt tufft. Eda-talangen, David Sjögren som var tvåa även ifjol bjöd upp till en tuff kamp och hade en riktigt fin dagsform vilket gjorde att det blev riktigt tufft för mig att hålla honom bakom sig.

Märkte väl egentligen redan efter 1 kilometer att detta inte riktigt var min dag, benen var sega och det kändes ospänstigt men det var bara att försöka jobba på. Syreupptaget kändes gott med men benen ville inte riktigt. Upp till Bergspriset på klätten märkte jag att David slet hårt och uppför var jag ganska pigg. Utför sprang dock David bättre än mig, iaf ett tag och efter Bergspriset gick han om mig och fick en liten lucka eftersom jag dök ner i en lergrop då det var ganska svårlöpt över de hala rötterna i skogen. Vet inte vad jag letade efter där, formen kanske? Iaf så började det kännas lite bättre efter detta! I sista stigningen hade David det jobbigt men bet ihop och krigade grymt bra bakom mig. När vi kom till sista långa utförsbacken kunde jag driva ut steget bättre än tidigare på loppet så då la jag några meter mellan oss och kunde springa i mål drygt 20 sekunder före. Så det blev 5:e raka segern i detta lopp för mig.

Riktigt imponerad av Davids insats och krigande idag, han förbättrade sig en hel del mot i fjol. Min egen form och insats var inte riktigt lika imponerande och som jag ville den skulle vara men det är bara att inse att när man kör så pass många race som jag kör så kan man inte vara i form alltid även om man skulle vilja det. Brukar ta många race som ett bra träningspass och då kan det sluta på olika sätt även om man försöker tagga till lite extra vid en tävling. Skrämmande nog verkar det faktiskt som om formen blir mer skiftande ju bättre tränad man är. Kanske beror på att det är lättare att köra ner sig när kapaciteten blir högre.

Resultat Herrar

1. L-O Gävert 27:28

2. David Sjögren 27:47

3. Anders Frykblom 31:19

4. Peter Lindmark 32:02

5. Gunnar Grahn 34:15

6. Bengt Martinsson 34:47

7. Kristian Magnusson 35:15

Länk