Igår var det ett löprace här i Arvika med nystartade Dotteviksrundan och det ville man inte missa, tänkte att detta kan bli ett riktigt kul och bra träningspass. Banan var helt ny för året och sträckningen gick från travbanan, via reningsverket mot stadsparken och upp på terrängbanan i Styckåsskogen där man drog nästan ett varv. Vidare ner förbi MC D och upp mot ridhuset, upp på skogen vid Westmatic på gamla delen av skidbanan på vik och ner över festivalcampingen och tillbaka till travbanan. En omväxlande och helt klart ganska krävande bana på ca 8,5 km.

Kände på uppvärmningen att jag hade lite ont i baklåren, de kändes väldigt stela och det var något oroväckande. Kan ha varit några felsteg när jag halkade omkring under mitt testlopp i tisdags som ställde till det och sen var det nog ganska hög belastning på baksidan i myrarna i Dalarna också. Med tanke på detta så tänkte jag öppna väldigt lugnt och helst låta någon annan dra i början. Visste att rent kapacitetmässigt så ligger jag normalt några snäpp över de andra som stod på startlinjen denna gång men man ska springa först, sen vet man vem som kom först i mål. Öppnade första kilometern som var lättsprungen på 3,12 men ingen annan ville ligga före. (Inte ens Leif som brukar satsa hårt från start) Andra kilometern tog jag det lite piano på då jag redan var ensam, totaltid 6,27. Sen började en liten stigning mot Styckåsskogen och jag tänkte låta bli att pressa uppför och istället lära mig springa utför. Fungerade hyfsat, även om det klart finns en del att slipa på inför Lidingöloppet då utförsbackarna kommer vara avgörande för att jag ska nå mitt mål i det loppet. Halkade några gånger i leran men ramlade åtminstone inte omkull denna gången. På asfaltrakorna körde jag i en kontrollerad fart och det flöt på ganska bra hela vägen. Sista stigningen var ganska tuff så där tog jag det lugnt sen var det ganska lättlöpt in till mål. En givande pass.

Tycker Juhlén sprang riktigt bra igår. Tror nästan det faktiskt var något av det bästa race han gjort med så lätt och bra känsla hela vägen. Frykblom sprang helt klart så bra han kan just nu. Klubbkompisen Mona var blixtsnabb. PT-Erik sprang helt ok även om han säkert har en del mer inne tror jag. Kristian Magnusson imponerar mer och mer för varje träning/lopp han får i kroppen och viljan killen har var nog oslagbar igår.

Riktigt kul att Målvakt-Hasse var där och tittade också. Han hade aldrig sett mig tävla tidigare. Han tyckte det såg lätt ut sa han. Var roligt att höra eftersom jag inte är särskilt lätt ;-). Hans hund var dock inte lika imponerad!

Upptäckte också till min förvåning att mitt namn fanns på inteckningen i det fina vandringspriset sen 2005. Hade nästan glömt bort detta. 2006 gick senaste Dotteviksrundan, då stod jag vid sidan och hejjade på alla med ett nyopererat knä.

Resultat Dotteviksrundan 2010

Plac Namn Klubb Tid

1 Lars-Olof Gävert Magazinet 29.23

2 Thomas Juhlén IF Göta 31.16

3 Leif Sjöström IF Göta 32.33

4 Anders Frykblom Försvarsmakten 33.56

5 Mona Hallberg IF Göta 34.11

6 Peter Lindmark Arvika Löparklubb 34.40

7 Martin Johansson Arvika 34.49

8 Erik Nordlöf Arvika 34.52

9 Hans-Erik Andersson IF Göta 35.18

10 Dan Carlson IF Göta 35.21