Igår på kvällen var det långa terräng-DM i Kil. Endast 2 dagar efter min upplevelse på Kilterrängens brutala 25 km alltså. 2 km x 6 varv på en trevligt omväxlande bana med backar både upp och ner var det som gällde för seniorklassen. Hade fortfarande känning av hållet som hade satt sig som kramp i högra sidan av magmuskulaturen. Pga. allt detta plus att vi kom dit väldigt kort tid innan start så bestämde jag och Martin i bilen dit att vi skulle ta racet som ett träningspass inför Lidingöloppet. Startskottet brann av och jag kom snabbt upp i täten i ett kontrollerat lagom hårt tempo med Martin i rygg. Kände efter lite hur kroppen kändes och den kändes bättre än förväntat. Benen var helt ok men hållet kände jag av lite grann men det blev åtminstone inte värre. Höll den farten i 3 varv där kilometerna gick mellan 3,25–3,37 oavsett kupering. Det kändes fint och flåset var bra. Vi kunde snacka en del efter banan. På fjärde varvet ville Martin dra så det fick han göra i ca 4 km. Tyckte tempot gick ner men jag var inte säker. Nu när jag kollat på klockan ser jag att kilometerna han drog gick mellan 3,40–3,49 så det gick lite saktare men med tanke på vad vi sagt innan var det väl bra att vi inte slet på allt för hårt. Sista varvet gick jag upp och körde som farten var första 3 varven och det kändes ruskigt lätt. Studsade uppför sista saxarbacken.

Så vi gick i mål samtidigt. Ett riktigt fint pass som inte slet allt för hårt men idag unnar jag mig nog ändå en vilodag. Har inte sett några resultat men jag tror ändå det var en ganska stor lucka ner till näste man i seniorklassen. En del var säkert besvikna på att vi inte körde max men med tanke på allt man hade i kroppen så var det nog ett grymt smart drag faktiskt. Bättre att komma dit överhuvudtaget trots tidsbrist mm än att köra själv. Fotograf ikväll var Kumla Brånn.

Män Seniorer DM

12000m

1

Martin Holmstrand

KFUM Arvika

42,37

1

Lars-Olof Gäverth

IF Göta

42,37

3

Göran Grevillius

OK Tyr

44,09

4

Johan Wikström

OK Tyr

44,26

5

Thomas Juhlén

IF Göta

44,41

6

Lennart Eriksson

IF Göta

46,23

7

Olof Solberg

Kst Multisport

46,28

8

Tomas Andersson

Sisu Forshaga

46,29

9

Andreas Leandersson

OK Tyr

48,56

10

Daniel Rudner

IF Göta

49,02

11

Viktor Svedberg

IF Göta

51,11

12

Martin Kvarnström

Kils OK

59,20