Blev ett DM-brons med hem idag. Alla i vårt H 21-lag gjorde i stort sett vad de kunde denna dag och det blev faktiskt ett ganska taktiskt välkomponerat lag som gjorde att vi kunde säkra bronset. Hade lite på känn innan att vi kanske hade chansen bara vi gick hyfsat rätt.

11 lag kom till start i H21-klassens 3 manna DM-stafett i Edane med OK Mangen som arrangör. Ett strålande väder var det så jag hade positiva vibbar före start även om magen var lite skum och formen inte var riktigt som gårdagen.

Andreas på vår förstasträcka sprang stabilt och var loss tillsammans med Tyr 1:an men gjorde en liten krok på slutet och växlade ut mig som 3:a, 1,5 minuter efter Tyr 4:an som hade Erik Forsgren på den sträckan. Jag gick ut strax efter Tobias Öström OK Tyr och vi höll god fart i början av sträckan och kom upp i rygg på Erik vid kontroll fem. Efter det låg vi tre tillsammans på vägen upp till 7:an. Kände att jag var stark där och kunde ta det lugnt och taktiskt läsa in mig lite på sträckorna framöver. Såg att det fanns lite möjligheter att öka tempot på slutet.

Tobias körde på bra sista biten in mot 7:an och Erik hängde på gärdsgården men bet sig fast en bit bakom, var lite smålurigt vilket stråk man skulle ta några ggr och Erik sprang en rakare väg till 10:an och var ikapp där. Tänkte taktiskt att jag skulle öka tempot lite från 12:an men fick lite problem med riktningen och kontrolltagningen och stämplade sist i gruppen och kom därför lite på efterkälken men satsade därefter lite hårdare mot näst sista och kunde stämpla som 2:a. Gick sedan om Erik på väg till sista men hittade ingen optimal löpväg genom det gröna till sista så där blev det lite brötig löpning. Tog sista kontrollen först och kunde växla ut Tommy i täten. Tommy gjorde ett stabilt lopp men hade bl.a. landslagsorienteraren Leandersson mot sig så han hade det såklart tufft att behålla tätplatsen men kunde löpa i mål som trea som jag var rätt säker på att han skulle fixa och det gjorde han hur bra som helst. Riktigt kul!

Resultat

KARTA

Artikel VF