Hade en otroligt fin dag utomhus igår. Drog först båten över Gunnern från Sälboda. Enda mänskliga störningen var ett tyskt par som körde drag alldeles för fort. Frågade om de hade fått något, de bara skakade på huvudena och med den hastigheten de hade var väl inte det så konstigt kanske. Ett under att de inte small i grundet vid Gravås-ön också, var nog ruskigt nära iaf. Tokstollar! Rätt kallt i vattnet nu så då vill man helst inte ha hål i båten.

Hittade ett älgkadaver på skogen. Verkade vara en ganska liten älg, typ fjolårskalv. Nu drar älgjakten igång. Runt 95 000 älgar ska fällas i hela landet och folk säger att det inte finns älg pga. så otroligt mkt varg. Undrar hur dom räknar!!?? Ser man aldrig folk på skogarna annars så är det för att det är först nu de är ute. Jakt tycks för många också vara viktigt ur statussynpunkt tycker jag mig märka och det kan man se nu vid älgjakten. Den som fäller den största älgen får hedersplatsen i jaktlaget. Värsta geväret, kikarsiktet, gps´n, jaktkläderna mm ger status hos de imponerande jaktkamraterna.

Men om vi vänder lite på det, hur statusfyllt är det egentligen att gå ut på jakt utrustad som om det vore krig och skjuta mot obeväpnade varelser??!! Nej, jaga björn med spjut som Herman Falk och grabbarna gjorde förr i tiden så ska ni få den status ni förtjänar. Herman la väl ner ca 100 björnar, med spjut! Själv tror jag Lindmark ska börja med denna form av jakt snart med tanke på hans måndagsträningar.