Blev en tur till Norge igår då Nattjakta gick i Austmarka. Alltid kul med lite nattorientering så det skulle bli spännande att se vad det var för banor som skulle erbjudas då det brukar vara lite bökigt i Norge. Kallt var det, ca -2 så det hade blivit is på vattenpölarna. Var lite konfunderad om jag skulle köra med handskar eller inte. Valde att köra utan då man brukar bli ”för” varmt efter ett tag i den temperaturen men det va på gränsen. Blev ganska intensiv orientering och en omväxlande löpbarhet kan man lugnt säga att det var. På vissa ställen gick det riktigt fint att springa medans på andra där var det så grönt så där stod man helt stilla i skogen och såg bara en halvmeter framför sig. Fick en gren i ögat i ett sådant tätt område så det blev diverse svordomar därute. Mellan 11-12 blev det ett lite runt omkring vägval som jag inte fullföljde riktigt då Andreas dök in i skogen innan jag tänkte mig men jag valde ändå att hänga på i det läget. Han hade en annan gaffel, var lite skumt gafflat och skulle ha en kontroll så det var därför han dök av vägen så tidigt. Ändå var vi samtidigt vid 12:an med de två som varit med mig vid 11:an. (Jörgen och en norsk)

Långa banan hade kartbyte och innan kartbytet brakade jag rakt in i en taggtråd och blev hängandes där utan att komma loss. Hade tur och kom undan med lite rispor i lår och knän. Hade kunnat bli riktigt stygga sår av den rostiga taggtråden. Satt nog fast i 30 sekunder innan jag kunde slita sönder byxorna och löpa vidare. Tappade lite på täten och växlade ut som trea på sista slingan som var gemensam. Kunde löpa ikapp de framför men sedan missade hela klungan 2:a kontrollen och det tog ett tag innan vi kom rätt, sen blev det lite höjning av tempot men blev riktigt snett mot 4:an. Fastnade i det gröna och tappade riktningen totalt. Kom rätt tillslut och jag och Andreas fick göra upp mot sista. Vi dundrade båda iväg för långt och kom ända ner till fårstängslet innan jag snodde runt och plockade kontrollen. Tog ett säkert vägval runt till målet samtidigt som Andreas fastnade i fårstängslet så det blev en seger. Firade med att smälla i mig fem våfflor på 2 min som arrangörerna bjöd på. Riktigt trevligt. Var någon som var lite negativ till skumgafflingen men man får faktiskt vara glad att folk ställer upp och gör i ordning banor.. Karta del 1

Karta del 2