Gårdagens nattjakta var förlagd till Rackstad. Anders Johansson med sin familj som medhjälpare hade anordnat ett trevligt arrangemang med mycket fina, småkluriga och spännande banor. Var endast 4 löpare på långa banan men desto mer på mellan. Blev lovad sockerkaka av startpistolgrabben Arvid om jag vann långa så jag var sugen på att göra ett bra lopp för sockerkakans skull. Man hade ingen aning om hur gafflingen var på banan då man inte såg de andra gafflingskontrollerna på första delen av kartan så det var att göra sitt eget lopp första halvan av banan. Gjorde några småmissar men inget större, skymtade de andra någon gång emellanåt då banan var stafett-gafflad (kontrollerna ligger nära varandra).

När gafflingsvarven var färdiglöpta så drog det iväg på en långsträcka mot Oxberget. Trodde nog att jag låg sist i spåret och drog på ganska bra på stigen/grusvägen men missar sedan 11:an med en minut – kommer nästan till röset söder om kontrollen innan jag viker norr ut igen men får den inte direkt. Har ändå sprungit ifrån de två närmast jagande löparna på denna sträcka men missar sedan även riktningen ut från denna kontrollen så jag tappar ytterligare en minut och då lyser det till i skogen från två andra lampor. Lurige natträven Magnus Nordström vars lampa lyser upp hela skogen förstår jag att det är och någon mer (vilket var Jörgen). Drar ifrån dem lite i utgången från 12:an men försöker vara noggrann och de tar in lite, dock tycker jag att dom ligger för långt till höger men när vi närmar oss kontrollen så litar jag tyvärr mer på dem än mig själv och vinklar ner höger (vilket var synd då jag är på väg rätt) så alla tre missar.

Får sedan inte ihop det utan måste ner till stigkorset för att läsa in mig. Tappar 3 minuter på denna kontroll. Blir på efterkälken och får springa ikapp. Tar dock över ledningen på väg mot sista och stämplar först. Sedan är det egentligen bara att följa snitslingen mot mål vilket kunde ha resulterat i en seger då jag normalt har ett par växlar till än Magnus som var strax efter mig vid sista. Men eftersom jag inte kollar så noga på kartan och samtidigt får ett form av hjärnsläpp över att man bör nog inte springa på tomtmark så springer jag runt hela tomten innan jag når målet och ger alltså bort förstaplatsen. Men först till mål är alltid vinnare oavsett hur det gått till så det var helt rättvist och bäste man för kvällen vann!

Får dock trösta mig med lite sockerkaka ändå då jag förtjänar ett tröstpris efter det hjärnsläppet. Av tre deltävlingar som jag fullföljt har jag fått ihop två segrar och en andraplats. Då de fyra bästa tävlingarna räknas så ska jag se till att få till en till bra placering till för att utgångsläget på jaktstarten (finalen) ska blir bra.

Karta del 1

Karta del 2