Blivit en del orientering på slutet. I helgen körde jag ”Langturn” i Norska Magnor. Det var en kul bana på 13 km. Svårlöpt i början där det blev en del missar men sen öppna fina tallhedar där det gick bättre. Tog det mest som träning men ökade upp tempot lite från 16 kontrollen (av 31 kontroller) och la mig först i spåret. När det var 5 kontroller kvar ökade jag ytterligare ett snäpp och gick ifrån de andra. Orienteringen kändes habil men missade vid utgången från näst sista och tappade 40´sek men kunde lunka i mål en minut före Jörgen. Den jag imponerades av mest var Sofia Holmgård Kils OK som krigade till sig en tredjeplats bland herrarna på långa banan. Hon krigade som bara tusan, det hördes minst sagt på andningen när jag passerade henne efter banan.

Igår var det Nattjakta i Vittensten, Åmotfors. Hoppades göra ett ok lopp utan stress och med en riktigt slug taktik och det lyckades jag med. Banan var i början riktigt svårlöpt och stenbunden mark gjorde det omöjligt att springa fort så man fick ta det piano för att hålla fotlederna hela. Kom i lag med Jörgen Ekman och vi låg tillsammans ut från gafflingen där jag drog på lite men sprang av mig skon så jag fick stanna ett tag. Till 9:an gick jag runt i ett lugnt tempo för att dra med mig Jörgen, ser på sträcktiderna att även om jag gasat på lite så var det nog inte bästa vägen men säkraste. Var samtidigt med Natträven Magnus Nordström vid kontrollen och vi låg tillsammans hela vägen in med någon krok på ett par kontroller i fjärilen. När vi kom ner till stigen sa jag till Magnus att jag ville ha revansch sen förra deltävlingen och drog på lite. Han kontrade med att det inte är klart än då det kommer ett stigkors till =)! Höll mig kvar på rätt stig och kunde skrapa ihop ytterligare 20 poäng.

Resultat Långa

Karta

Poängställning långa banan

1 Lars-Olof Gävert Västvärmlands OK (0) 20 20 17 20 77

2 Jörgen Ekman Västvärmlands OK 15 (11) 20 15 15 (15) 65

3 Peder Gjölstad Brandval/Kongsvinger OK, NOR 20 17 13 0 50

4 Andreas Blomgren Västvärmlands OK 17 13 11 41

5 Anders Hauger Brandval/Kongsvinger OK, NOR 13 15 11 0 39

6 Magnus Nordström Kils OK 20 17 37

7 Sebastian Ekman Västvärmlands OK 17 17 34

8 Pål Tveter Indre Østfold OK, NOR 15 15

9 Fredrik Stenebo Attunda OK 13 13

10 Jan Brander Västvärmlands OK 13 0 13

10 Martin Fogelberg Västvärmlands OK 0 13 13

12 Bjørn Karlstad Brandval/Kongsvinger OK, NOR 10 10

Anders Johansson Västvärmlands OK 0 0