Igår var det långdistansorientering i Karlstad då OK Tyr arrangerade Lången. 20 km fågelvägen men det blir en bit längre när man springer, ca 24 km obanat – vilket kräver sin man. Hade förhoppningar om en bra placering men råkade redan vid 5:an (av 34) ut för en felstämpling när jag var lite för het. Stämplade strax bakom M Regborn och sprang vidare, hade inte riktigt koll på kartan men räknade kallt med att han hade det, landslagsorienterare som han är. Blev lite tveksam en bit ner och började fundera lite på att det inte stämde riktigt – sprang vidare men funderade på om vi var rätt återigen, då upptäckte jag att vi var för långt ner och stämplade alltså vid fel kontroll ca 50 meter ifrån den rätta. Riktigt illa. Undrade ett tag på om jag skulle springa tillbaka men det var några minuter tillbaka till kontrollen så jag började lunka lite för att möta de andra (bla Nilsson och Eklöf).

Tog beslutet att köra runt hela banan med de andra som ett bra träningspass för risken var väl annars att jag skulle få springa ensam större delen av banan annars och kanske aldrig kommit ikapp. Tog helt enkelt på mig rollen som hjälpryttare åt Team Magazinet istället. Gick helt ok resten av banan och höll oftast god koll på karta och terräng, på slutet försökte jag mata i Chrille lite energi då jag såg att hans ben började bli tunga. Tyr- Göran var stark och höll fint hela vägen och drog upp farten med 3 kontroller kvar. Men då missade han lite samtidigt som jag och Per ökade farten så det blev Eklöf som tog hem det före Göran.

Hade pigga ben på slutet då uthålligheten är fortsatt god och hade väl kunnat utmana i en spurt men jag visste ju att jag var diskad så det kändes inte bra att öka utan var nöjd att jag kunde öka på lite och få in Löken som vinnare av Lången 2010 samtidigt som jag fick mig ett mkt bra träningspass. Nilsson höll ihop det riktigt bra med tröttkörda ben sista biten till följd av ett 10 veckors träningsuppehåll tidigare i höstas och kom in på en fin fjärdeplats efter diskningarna. Stark! Många som faller ifrån på ett eller annat sätt på dessa långa tävlingar. Var blött och tufft i skogen. På flera ställen där det var blött fanns det ett islager på ca en cm som man gick igenom och slog smalbenen i, mindre skönt!

Artikel NWT

Resultat

1 Per Eklöf KFUM Örebro OK 2:13:25 6:48

2 Göran Grevillius OK Tyr 2:13:38 +0:13 6:49

3 Oskar Svensson OK Tyr 2:17:37 +4:12 7:01

4 Christian Nilsson Västvärmlands OK 2:18:01 +4:36 7:02

5 Bengt Hansske Kils OK 2:34:32 +21:07 7:53

6 Daniel Brohede OK Älgen 2:34:53 +21:28 7:54

7 Andreas Berg Linköpings OK 2:43:40 +30:15 8:21

8 David Modig OK Tyr 2:50:25 +37:00 8:41

Lars-Olof Gävert Västvärmlands OK ej godkänd (Träningstid 2:13:26)

Eivind Lande Eidskog OL ej godkänd

Martin Regborn Hagaby GOIF ej godkänd

Johannes Svensson OK Tyr ej godkänd

Per-Anders Bergman OK Tyr ej start

Egentligen symboliserar nog den här tävlingen hela hösten, har en ganska god fysisk form men har inte fått till det på tävlingarna. Har haft lite ”stolpe ut” och det hoppas jag ska rätta till sig till nästa år.