Ja dagens ”Skinklopp” i OL bjöd på diverse lustiga händelser. Skinklopp är en klubbtävling i VVOK där vi ska springa en orienteringsbana och gissa sin egen tid. Närmast gissad tid vinner en jul-skinka. <!–
WriteFlash('’);
//–>Började med att bomma totalt på en lätt 1:a kontroll och missade även lite varstans därefter då jag hade ett ruskigt dåligt fokus. Hade släppt iväg Maria ca 5 minuter före och skulle försöka komma ikapp henne. När jag var på väg till 3:an mötte jag henne som var på väg till 5:an, tänkte att ett tag ska jag allt kunna fokusera på orienteringen. Var lite trött då jag jobbat till 04.00 under natten men under några minuter var jag totalt ruskigt fokuserad, så pass att jag fick en hund på släp. Någon sorts fågelhund med hängande öron dök plötsligt upp framför mig i min löpväg och när jag sprang däråt blev han aggressiv och högg mig i rumpan när jag sprang förbi. 4 par byxor och maximal fokusering gjorde dock att han inte bromsade farten nämnvärt men det måste ha sett bra lustigt ut när en orienterare dundrade fram i skogen med en hund hängandes i byxorna. Konstigt nog blev jag inte förbannad på hunden utan när jag passerade ägaren så sa jag att det går helt okej och då menade jag inte orienteringen utan mer att det var helt ok att hunden bet mig i skinkan – det var ju ändå skinklopp!

Rätt kul när man tänker efter på hur den synen måste ha sett ut och tack vare hunden kom jag aldrig ikapp Maria. En del ggr har man flytet, andra inte!

Dagen innan var jag med några Götalöpare till Vrestorp för ett Lucialopp. Dåligt vägval och dålig kartläsare 😉 gjorde att vi kom en 20 minuter innan start så det blev ont om tid till uppvärmning men det var bara att köra. Målsättningen var att få ett bra träningspass. Riktigt svårt att springa i snön men i början grävde man inte ner sig så mkt då benen var pigga så då fick jag en liten lucka ner till de andra som höll i ungefär 6 km. Klubbkamraten Andre kom då ikapp och vi körde sedan tillsammans i mål då vi sket i spurten då skaderisken var stor i halkan, snömodden som rådde. Sen blev det 8 lussekatter och fjorton pepparkakor med luciasång och prisutdelning och därefter direkt hem och arbeta.

Resultat