<!–
WriteFlash('’);
//–>På vår midvintertur hade jag med en ny kamera, tyvärr kunde jag inte med dess teknik fullständigt på turen men fortsättningsvis så kommer det nog bli bättre bilder då det finns en del finesser. Bjuder på en testfilm i HD-kvalité ovan.

I dagens AN kunde man läsa en insändare ang. Vargen. Den var från någon som kallade sig ”Vandraren”.

Citerar: Våra förfäder ville inte ha varg därför att de ville överleva. De utrotade vargen. En del av oss som lever idag vill inte heller ha vargen.

Jo det var ju också en intressant retorik. Mitt svar kommer nedan. (Bättre att skriva här än i AN då min blogg nästan har fler läsare och många riktigt vettiga.)

Den riktige vandraren svarar: Våra förfäder dödade häxor. De brände dem på bål och halshögg många av dem. Många kvinnor blev anklagade och dömda för häxeri för att de bar byxor. Kyrkan har godkänt detta offentligt. Vi är fortfarande många som inte vill att kvinnor ska bära byxor. Jag såg tio kvinnor nere vid Arvika torg som bar byxor och eftersom våra förfäder kunde döma dem till döden eftersom de utövade häxeri och säkerligen får sin makt från djävulen undrar jag om jag kan göra det samma? Bålet är redan ordnat!

Ganska sjukt men samma retorik! Man uppskattar det totala antalet offer till häxförföljelserna är mellan 40 000 och 100 000 människor i Europa.

En del tycker rovdjur som vargen inte borde finnas i vårt land men tack och lov börjar desto fler få upp ögonen och säger: – Vi gjorde ett misstag, vi måste få vargen tillbaka och livskraftig i Sverige! Detta är en fråga om att respektera naturen och inse att vi gått för långt i vår ”plundring” av naturen. Synen på varg skall vara realistisk och sympatisk, varje djur i vår svenska natur är ett ovärderligt arv som vi inte har någon rätt att förvägra våra efterlevanden.