EU-kommissionen överväger nu att anmäla Sverige inför EU:s domstol. Det handlar om att den svenska licensjakten på den fridlysta vargen inte är förenlig med EU:s regler och det har jag ju påpekat några ggr tidigare här på bloggen.

EU:s miljökommisionär Janez Potocnik är tveksam till den svenska regeringens argument att jakten ökar vår acceptans för vargarna och det kan man säga att den tydligtvis inte hade. Istället vill man skjuta mer varg. Ge dem lillfingret så tar dom hela handen är ett utryck som passar bra in här när det gäller vissa jägare, jag säger vissa för jag känner ruskigt många jägare som är besvikna över hur en del folk ser på varg på ett skrämmande föråldrat sätt. Dessa jägare skulle aldrig jaga ett djur med en sådan sårbar population. De andra stollarna med många knasiga värderingar (troligtvis inte bara kring varg) borde överhuvudtaget inte inneha vapenlicens.

Kommissionen ska nu analysera regeringens svar på vargfrågorna och sedan besluta om eventuella åtgärder mot Sverige.

Det är mkt man kan ifrågasätta men naturvården i Sverige är under alla kritik. Hur kan man överhuvudtaget överväga jakt på en stam som uppgår till 200 djur? Inget annat djur skulle jagas i vårt land med en sådan liten population. Kommer med ett längre inlägg om vargen om nån dag.