Min kritik av mig själv ang. kvinnan som frös ihjäl på Glaskogens är då inte nådig nu i efterhand då man har facit av situationen. Vilken sopa man är! Totalt värdelöst handlande av mig när jag fick reda på att den gamla kvinnan saknades. Har man kompetens om området och tar sig fram snabbt i markerna ska man utnyttja det, inte bara tro att andra löser saker och ting vilket jag nu satt hemma och gjorde. Planerade nämligen att sticka dit och spåra av vägarna bara för att se om hon kört av vägen någonstans då jag känner området som min egen bakficka och studerat hennes då troliga färdväg på kartan. Har övernattat ett tiotal gånger i området och bl.a. med farsan endast 500 meter ifrån den plats hon hittades på och det var på dessa vägar jag misstänkte att hon kunde ha kört av.

Visste att hon skulle till Älmheden då detta gått ut i nyheterna och detta var i stort sett den närmaste vägen där att åka fel på. Hon hade tankat bilen så ett bra tag kunde nog bilen ha gått också. Hon satt där i bilen och trodde väl givetvis någon skulle komma tillslut. Skandalöst dåligt av mig att jag inte stack dit men jag räknade självklart minst med att polisen eller någon annan åtminstone spårat av vägarna i alla fall. Det var väl det minsta man kunde begära. Värdelöst, undrar hur länge hon kunde klarat sig innan hon dog, ett par dygn kanske. Hon frös troligtvis ihjäl. Stackars människa.

Hon stod alltså fastkörd på en väg som var igensnöad men att det snöade visste man ju. Hade lätt spårat av de 3 vägarna på några timmar med skidor om man hade gett sig dit. Fruktansvärt dåligt av mig att lita på andra och även ett riktigt dåligt jobb av polisen.

Sen kan man verkligen ifrågasätta folk som bor där nere också för när man skulle spåra upp några vargar inför jakten kom plötsligt resurserna fram och man körde ut skotrarna ur garagen och man hittade kvinnan eftersom man spårade av vägarna efter vargspår. Man ger sig alltså ut efter vargarna men skiter i att söka efter en kvinna i nöd som försvinner?! Med skoter hade det tagit en halvtimme att lokalisera bilen om man känt till området. Om man säger att den svenska vargen är inavlad så är det nog inget mot inavelskoefficienten på svenska folket…