<!–
WriteFlash('’);
//–>Att vargen väcker
känslor har nog inte undgått någon om man ser till nyhetsrapporteringen senaste veckorna. Min tidigare liknelse vid Häxjakterna påminns vi om i tv-inslaget ovan. Om vi fälls i EU-domstolen så är det i grund och botten politiker som borde ställas till svars. Det är ett stort misstag att lyssna på en hobbyorganisation eller människor med en djupt rotad rädsla, det måste vara något av det mest korkade man kan göra som politiker. Så länge stammen är svag är skyddsjakt ett fullgott och bättre alternativ att jaga varg på, och även lagligt enligt EU:s miljölagar. På så vis gynnar det exempelvis fårägaren som har en närgången varg i närheten av fåren etc. Licensjakt i en så liten population är som Jan Guillou skrev lika illa som att börja skjuta havsörn i Sverige. ”Själva sakfrågan är mycket enkel, också för den som själv är jägare. Man skjuter inte utrotningshotade djur. Det är lika befängt att tänka sig att skjuta på den sällsynta havsörnen som på den sällsynta vargen.”

Sen kan man nog ifrågasätta Jägarförbundets egna uppdrag som består dels av att leda landets jakt- och viltvård, dels av att bidra till att riksdagens angivna mål för viltvård och viltförvaltning uppfylls. Ett ytterst viktigt mål från riksdagen är ökad spridning av information om myndighetsbeslut om stora rovdjur.

Genom detta uttalade mål ges Jägareförbundet bland annat i uppdrag att verka för förändrade attityder mot rovdjur och bekämpa förekomst av illegal jakt.

Detta får man 50 miljoner för. 50 miljoner för att förändra vissa människors syn på rovdjur såsom varg. Lyckas man?! Tycker snarare man piskar upp stämningen mot vargen som det har låtit sista två åren. Bör man då få pengarna?

Länk:50 miljoner

Hur kan då följande uttala sig på detta vis. Länk

Eller detta? Länk

”En varg höll på att ta min hund i fjol, så det här känns lite som en revansch.”

Och hur skjuter man egentligen? Två missade skott och ex vargen som man ”fällde” i Koppom sköt man först frambenet av innan man träffade med en dödande kula. En jaktledare förklarade hur en annan vargjägare kunde skjuta så illa. ”-Han fick imma på glasögonen”. De kan sin sak minsann. Den där jägaren i ena artikeln ovan säger även att folk som accepterar varg INTE är i skogen. Han vet ju ingenting om verkligheten. Alla naturmänniskor jag känner som VERKLIGEN är ”ute” värnar om ALLA djur i vår natur. Även de som är riktiga jägare. Det är helt enkelt självklart. Nej avväpna fåntrattarna, de har inget i markerna att göra med jaktvapen och de vågar aldrig gå ut i skogarna UTAN vapen så då slipper man dem!

Man kan nog också fundera på om acceptans för ex vargen ökar genom att döda den? Har människor någonsin accepterat och fått bättre förståelse för andra djur, människor eller natur om man dödat, förstört eller missbrukat dessa? Häxor, judar, vargar, romer, indianer, katoliker och tattare har i olika tider representerat hot. Idag är det nog framförallt muslimer verkar det som.

Om acceptansen ökar och hat minskar för något genom att döda och förstöra borde vi se en helt annan värld idag eftersom vi gör det hela tiden. Men om denna logik stämmer så borde vi alla gå ut på rövartåg, skövla, rovfiska, fiska med dynamit, kriga, jaga hotade arter, döda allt i vår väg, miljöförstöra mer och oftare och i större utsträckning så att vi en gång för alla kan skaffa oss den acceptans, förståelse, kunskap och insikt som vi får av dylika handlingar och vi borde göra det med start idag!

Så jag uppmanar er läsare att gå ut och skaffa er en acceptans för det främmande..