Igång med ”riktig” träning igen. Känns ok. Fattas en del på mjölksyratåligheten ännu men tröskelvärdet verkar utan att jag kan veta exakt som om det är på en helt ok nivå utifrån min kropp och förutsättningar. Hoppas att man kan bli ännu lite tåligare och starkare här fram i vår. Känns väldigt bra att vara igång igen iaf. Utökade skidspåren i Säterudskogen igår med någon slinga på de lilla myrarna norr om Abborrtjärnet. Gammelskotern la igen på hemvägen men får försöka få start på stridsvagnen ikväll.

Såg reprisen på Veckans brott som handlade om Palmemordet som det på måndag är 25 år sen det hände. Alltid intressant att hör GW snacka, han är en ärlig filur. Verkar rätt smart också. Har själv varit intresserad av Palmemordet några år och läst mycket om det. Säkert 1000 sidor text har jag ögnat igenom och ett par tre böcker. När man läser vittnesprotokoll från mordkvällen så kan jag omöjligen få ihop det till stackars Christer Pettersson. LP utpekande av Pettersson är också väldigt underligt då hon i de första vittnesförhören säger att hon knappast inte sett någonting. Hon är nästan tre år senare den enda av alla vittnen som sett Pettersson på platsen?!

Jag tror som GW att det är en person med kunskap om vapen och en man som vet hur man sätter ett skott i en människa på ett sätt som gör att personen knappast överlever. Att därefter försvinna ut i tomma intet tyder på lokalkännedom och ett kyligt agerande. Det är ingen hemlighet att en del militärer såg Palme som en säkerhetsrisk och tyckte han agerade allt för passivt mot Ryssarna när deras ubåtar kränkte svenska vatten. I efterhand har det dock visat sig att det var NATO-ubåtar som var i de svenska farvattnen men det är en annan historia. Se gärna inslaget, det är intressant och intressant är också att flera poliser fortfarande verkar tro att Pettersson gjorde det!?

Pettersson tyckte inte illa om Palme. Pettersson var socialdemokrat. Pettersson hade aldrig förr eller senare använt skjutvapen. Pettersson hade inte vapenutbildning. Pettersson hade inte den kylighet, kunskap och det målfokus som krävs för att genomföra ett mord på detta sätt. Petterson var inte på platsen och kan därför inte ha skjutit Palme! Frågan är då, vem låg bakom detta och varför? Vem tjänade på om Olof Palme röjdes ur vägen? Jag är ganska säker på att om sanningen någonsin kommer fram så kommer det som förste spaningsledare länspolismästaren Hans Holmér uttryckte sig ”skaka Sverige i dess grundvalar”.