Blev en riktigt fin och ganska lång obanad skidtur i nya marker igår. Eller nygamla marker kanske man ska säga, har varit i trakterna tidigare på sommarn men inte riktigt så uppe på höjderna. Området jag var i ligger väster om Gröttvål och Tobol i Gunnarskog på en ganska rejäl höjdrygg. Hemmamarker men ändå inte helt kända tidigare alltså. Det var här i trakterna en omtalad stigning på Bergsjöloppsbanan (Gunnarskogs gamla storlopp på längdskidor för många år sen).

Var bl.a. uppe på en höjdrygg som kallas Ekölen ”Ekörn”. Parkerade bilen i Gröttvål och drog sedan upp på höjderna. Blev en rejäl skidning i området för att bli mer känd i dessa fina marker. Åkte efter att ha snurrat runt i skogen lite varstans ner över Långtjärn där jag tog mig fika och njöt av solen. Skidade även upp på älgtillhållet Högbacksklinten som är en liten men vass höjd där det är fin utsikt över omgivningen. Bland annat ser man väldigt tydligt Valfjällets slalombackar. Här var det hur många älglegor som helst då älgarna föredrar att ligga uppe på små höjder för att ha utsikt över omgivningarna. I hela området jag befann mig i denna dag lär nog älgtätheten uppgå till mer än 15 älgar per 1 000 hektar. Mötte två och såg några andra som försvann ur mitt synfält. Ett område som överhuvudtaget verkade vara ganska viltrikt då det var massor med hare, räv, mård och något gammalt lospår.

Fin utsikt även över Abborrtjärnshöjden och Gravåsmasten. Man såg även ända till länktornet på Storkasberget. I slutet av turen då det började skymma så frös snön till fint så det blev i stort sett skarsnö och då gick det lättare att ta sig fram.

Detta område blir det nog lite flera turer i närmaste tiden så det blir riktiga hemmamarker även här.