Blev ett sent kvällspass här med Mr Holmstrand runt Arvika. Vi hittade en bil i ett dike, det såg ut som en typisk smitningsolycka. Kan ha varit rattfylla. Inte ovanligt om man ser statistiskt på Värmlands alkoholkonsumtion, den är rätt brutal. Dödsfall relaterade till alkohol i Sverige är vanligast i Värmland. Det visar socialstyrelsens dödsorsaksregister. Kommer kanske med ett längre inlägg om alkohol, vår älskade dödsdrog någon annan dag. Har en del tankar om detta som jag inte ser särskilt positivt på. Detta elände som jag genomskådade för många år sen. Har sett på nära håll vad den ställer till med. Man ser fö rätt mycket intressant när man är ute och jobbar också, om folk såg sig själva på fyllan skulle de nog fundera på hur det var fatt.

Tänk att folk utan att tänka sig särskilt mycket för dricker sig så kraftigt berusade. Helt galet. Sett siffror att samhällskostnaden uppgår till omkring 66 miljarder om året i Sverige pga. detta gift. Finns hur många exempel som helst där bakomliggande orsaken är att folk varit berusade. (85 % av alla våldsbrott kan sammankopplas med alkohol) Tänkvärt är att fler dör pga. alkoholförgiftning än av överdoser av heroin, och betydligt fler brott är alkoholrelaterade än narkotikarelaterade. Att vi har en laglig drog som ställer till så mycket problem är inte ett argument för att öka problemen genom att legalisera fler droger även om jag anser att varje människa har rätt att göra det man själv vill med sin egen kropp om det sker av fri vilja. Snarare är det en kraftig signal om att alkohol inte är något som man kan romantisera hur som helst, och att skadorna och problemen för både den enskilde och samhället är oerhört stort. OCH om vi försöker hitta mörkertalet så ser det så att säga kolsvart ut.