Startmilen avgjordes för 26-gången igår, lördag. Årets lopp hade samlat cirka 350 deltagare. Efter ett lätt duggregn på förmiddagen slutade det lagom till start och det blev till slut en temperatur som närmade sig 10 grader men med en del blåst och motvind på några långa rakor. Var ganska osäker på formen innan start men tänkte försöka göra ett ganska stabilt första lopp. Ganska snabbt tog förra årets världsmästare i orientering, Matthias Muller IFK Södertälje, kommandot tillsammans med Ärlas Erik Svahn med mig sladdandes en liten bit bakom. Vågade inte gå med i rygg riktigt trots att jag var pigg i det läget, hade nog varit bättre med sällskap i motvinden men istället låg jag och borrade själv i ingenmansland.

Bakom jagade en klunga på 3-4 man med bl.a. klubbkamraten André, var tänkt att kanske vänta in klungan men körde på och var inte speciellt långt efter världsmästaren vid varvningen. Hade sämre perioder i medluten på andra varvet då jag redan på första kände mig kantig och spänd i utförskörningen. Uppför gick det dock helt ok. Schweizaren Muller sprang ruskigt lätt i medluten och hade ett grymt löpsteg. Försprånget som han hade vid varvning drygade han ut till nästan en och en halv minut. Segertiden skrevs till 31.59.

Fick tillbaka ett bättre steg sista 700 meterna och höll på att gå ikapp 2:an men upptäckte att min tid var sämre än fjolårets så jag blev besviken och sket i att spurta vilket jag ångrar i efterhand så jag slutade 3:a. Alla hade sämre förhållande i år och man ska ge allt hela vägen. Det var det enda riktigt dåliga med mitt lopp, annars så gjorde jag väl det jag kunde för dagen men borde kanske legat i rygg på de andra hela första varvet i af. Det man får ta med sig är att man slet på helt ok trots att man var själv nästan hela banan och det var lite jobbigt i motvinden. Finns också en del att ta av framöver skulle jag tro då det fattas en del speed i kroppen. Det märktes framförallt i lättlöpta partier på banan.

Resultat