Idag körde jag terräng-DM, kort bana – 4 km. 4 km mjuk åkermark var det som gällde och visste på förhand att detta skulle bli mkt tufft mot lättviktaren, och klubbkamraten André på denna typ av bana. Hela bansträckningen gick alltså på ett ganska lerigt gärde. André sa även innan att han nu hade gjort en bana som passade honom då han var banchef och så rätt han hade. Visste att det kommer bli tufft då det var lite väl lång ihållande sträcka med mjuk och monotom yta vilket innebär att man löper mer med låren än med vaderna men tänkte försöka göra vad jag kunde. När man har tränat och tävlat mycket så vet man sina styrkor och svagheter jämfört med träningskompisar och konkurrenter.

Kändes ganska ok ett varv (2km) men därefter hade jag svårt med steget på det mjuka underlaget och tio kilo lättare André mosade på riktigt bra. Han var grym idag och med tanke på hur stark han var är jag ändå lite nöjd att inte vara längre bakom än ca 10 sekunder. Tro André hade runt 12,52 och jag 13.01 sen drygt 40 sek till Benjamin som var trea. Riktigt bra träning att köra på ett underlag man inte är riktigt komfortabel med, har aldrig kört så ihållande löpning på mjukt underlag tidigare. Tom på orientering upp och ner för berg och i blötmyrar blir det inte så lång sträcka med samma steg så detta var bra för kroppen tror jag. Skonsamt var det också.