Nu är det klart att det blir KFUM Örebro orientering som jag representerar 2011 på orienteringstävlingar. Framförallt byter jag klubb för att få springa i samma klubb som med multisportkompisen Per Eklöf. Sedan så får jag chansen att springa 10-mila i ett hyfsat lag med goda chanser att vara med i klungan på ”långa natten” som är den sträcka som borde vara mest lämpad och aktuell för mig då man kan dra nytta av tekniskt duktiga orienterare på sträckan. I KFUM känner jag inte till så många ännu men där finns förutom Löken bl.a. också duktige Per Sjögren som varit ex 4:a på inne-SM i Friidrott på 3000 meter så han har en hög fart även i orienteringsskogen.

Har kört något orienteringspass med karta och det känns som det gått lättare med kartkontakten till skillnad från tidigare år. Har inte kört i tävlingsfart ännu men ska testa lite här framöver. Kommer att köra en nattetapp på Tour de Värmland för att komma in i nattorientering igen, hade ju ett ok flyt tills finalen på nattjakta i höstas. Hoppas att hitta detta igen. Kommer dessutom testa ett ”hemmabygge”-pannlampa som Löken har mekat ihop. Blir spännande att se hur den funkar. Igår körde jag och Maria medeldistansbana från elitserien i Gunnarskog 2010. Gillar den terrängen och kartan. Själv blandade jag bra kontrolltagning med sämre men ibland var det ett helt okej flyt. Vid en kontroll står jag och väntar på att Maria ska komma springandes och får se henne fokuserad till tusen sikta på stenen jag står vid. Plötsligt dyker en stor älgtjur upp springandes framför henne i samma stråk ca 10 meter före. Rätt häftig syn, älgen vek sedan av då den såg eller hörde mig. Maria var så fokuserad på karta och terräng så hon inte ens såg älgen. Det kallar jag koncentrationsförmåga på orienteringen!