<!–
WriteFlash('’);
//–>Livesändning från Kilsnatten. 1:24:20 drar det ihop sig i H21
Blev i slutändan ett bättre resultat än den känslan som i fanns kroppen borde ha gett igår natt och det var ruskigt gött. Men i början var det riktigt stressigt och knasig orientering från min sida. Var ruskigt trött igår kväll men blev ändå ganska taggad då jag och farsan åkte iväg på tävlingen. Farsan, bl.a. gammal SM-guldmedaljör i orientering gav lite tips och tankar innan loppet vilket väckte tävlingsdjävulen till liv.

Startskottet brann av och det blev genast lite rörigt och hetsigt i starten på Frykstahöjden så jag kom lite efter. Hetsade upp mig själv i onödan och körde förbi hela startfältet, tänkte ev. ta runt vänster på väg till 1:an men resten körde rakt och jag tappade all kontakt med kartan i det gröna. Vet inte vad jag höll på med riktigt, stämplade som 10:a vid första. Mot andra körde jag på ljusen efter några andra och det var inte förrän på väg mot 3:an jag fick lugn i kartläsningen och lite kontakt med skogen.

Blev lite uppdelat i och med gafflingen och började gå på fast var lite långt höger på 6:an tillsammans med några andra och kom lite till vänster till 9:an. På väg mot 11:an ville jag gå ut på stigen men det ville inte de andra så jag slank med dem.

Norske Vegard Ruttenborg som bland annat varit med i Junior-VM drog upp farten i skogen och han, jag och Björn Beckius OK Tyr var lite loss från fältet mot 12:an men jag kände att vi kom lite för långt ner och vände upp mot kontrollen och då hade 5-6 löpare sprungit förbi. Blev lite jagande i skogen och sen kom vi ut på en grusväg så då sprang jag ifatt och förbi 5-6 man och upp i täten. Missade 14:e med 15 meter så fick några före mig bl.a. Norrmannen som drev upp tempot i bäckravinen. Hade tidigare sett på kartan att det kommer ett område som kan passa mig sista biten mot mål.

Två norrmän låg alltså en bit före mig när jag kom upp på vägen mot de sista två ”posterna” men jagade ikapp och kunde gå om innan näst sista och gav mig iväg mot sista i ett fint stråk och kunde springa in som 1:a vilket satt fint.

De två sista kontrollerna och spurten har jag vassaste sträcktiderna så där gick det helt ok. Ändå fin känsla i kroppen och foten funkade helt ok även om jag kände av den lite i de steniga partierna runt ”boet”. Körde med nya INOV-8 skorna också och de funkade över förväntan på OL. Bra grepp!

Karta

Resultat

Winsplits