Blev en helt ok insats på Sunne halvmaraton (21 097,5 meter) som även var Distriktsmästerskap på halvmaraton för Värmland. Kände mig taggad innan men var riktigt osäker på formen, hade en trög vecka bakom mig så jag hade ingen aning om hur jag skulle reagera under loppet. Ett pass på tisdagen indikerade att det skulle gå ruskigt långsamt men hoppades att det fanns naturliga förklaringar till en dålig form då. Tänkte i varje fall öppna ganska hårt och testa, bra för framtida tävlingar och bra träning. Banan gick i lätt medvind ut och lite lättare bana än in från vändningen runt konen där det blir lite motlut och motvind tillbaka.

Vi som springer halvan startar 100 meter bakom 7 och 14 km starten så det blev efter 150 meters löpning en hel köttmur med människor framför mig. De sprang i bredd på hela vägbanan så det var svårt att springa om så jag fick ge mig ut bland träden för att komma om men där trivs jag ju så det spelade väl mindre roll ;-). Sprang också in i någon som fick en flygtur åt sidan, stackars sate – där kom skogshuggaren liksom! Han fick nog faktiskt mitt knä i njuren kändes det som och han sprang nog inget vidare efter detta, aj aj!

Var lite het och studsade mellan folk för jag ville ha ryggarna på Henrik och Martin som sprang i täten på 7 km för att driva upp mitt tempo ordentligt från början. Flöt på fint i och passerade 3 km på 9,26 med kontroll, tog in så smått på dem framför. Oj, så fin form tänkte jag. Kom ikapp Martin efter 4,5 km som hade en tung dag då han kört ur all sin spänst på torsdagsintervaller. Tänkte jag kanske skulle få draghjälp men det gick inte så jag gav mig av efter Henrik. Höll samma avstånd som vid starten och gick ut på ytterligare ett varv (av 3). Kändes fint, passerade 10 km på 32,39. Blev lite paff då jag kollade klockan för tänkte jag nog sprang på ca 33,30 eller nått.

Därefter började jag känna av lite lätt magkramp men klarade lugna ner mig lite så jag slapp dra på mig eländet (igen) men det gjorde att kilometertiderna föll en del och jag blev därmed bekväm med en lägre fart vilket var lite småsynd men bakåt var det ganska lugnt så det gjorde inte så mycket. Farsan langade dricka kanonbra men jag vågade inte dricka pga. magen men sköljde munnen några ggr iaf. Sista 2,5 km gick lite snabbare igen då Henrik och Martin började jaga på mig. Henrik skrek att det kan bli bra tider så jag försökte snäppa upp farten igen. Fick tillbaka lite fart och kunde springa in på 1.11.30 (1.11.29 på min klocka, viktigt ;-).. Hade hastighet ner mot 1,10 ett tag där, men jag är ändå nöjd med min 3:e halvmara, sprang ju själv i stort sett hela tiden.

Segermarginalen på DM blev nästan 6 minuter. Samtliga resultaten här.

För övrigt har jag alltid ansett Arvika basket som de lagidrottarna med bäst fysik av samtliga lagsportare i Arvika. Gårdagens tävling bekräftar detta än en gång.

Halvmarathon Män Masstart fri stil 21,1 km

1 209 GÄVERT Lars-Olof -77 DM IF Göta 1:11:30 0

2 207 JAMA Lomani -85 DM IF Göta 1:17:26 5:56

3 203 RUUS Marcus -94 DM IK Spring Väst 1:23:15 11:45

4 202 NILSSON Anton -94 DM Kils OK 1:23:39 12:09

5 204 NYSTRÖM Fredrik -75 DM IF Göta 1:34:31 23:01

6 200 SEGOLSSON Magnus -76 Bränningen Löparklubb 1:41:56 30:26

7 201 HANSEN Simon -85 IK Fryken 1:43:55 32:25

8 205 PERSSON Daniel -76 SISU Forshaga 1:49:00 37:30

9 257 HANSSON Per-Erik -86 DM Sunne 1:50:44 39:14

10 208 ANDERSSON Mattias Uppsala 1:50:45 39:15

Plus

+Bra ben

+Bra support, många som hejade efter banan. Marias faster var galen 😉

+Bra att inte magkrampen satte sig

+DM-guld

+Positiv och lätt hela vägen

+Inte speciellt slut efteråt – frågan är om det är bra eller dåligt 😉

Minus

-Fram och tillbaka 3 ggr – mental blockad 😉

-Vändning runt en kon 3 gånger – bromsa, dra igång farten igen

-Ganska dåliga priser, med såna anmälningsavgifter borde man kunna ha fler och bättre

-Stackars njure på killen jag mosade

-Håll till höger gott folk när skogshuggarn kommer

-Dåligt med brudar

-Speakern sa fel namn på alla hela tiden =)