När man inte kan träna så ger jag mig ut i markerna för att kolla lite nya områden. Tyvärr gör knät ont bara av att gå i skogen så det är verkligen inte bra så jag får försöka uppsöka kunniga personer under veckan som kommer.Området jag åkte till denna gång heter Ulvsjömyrarna, ett myrmarksområde omkring Stora Ulvsjön och klassas numera som skyddsvärt (naturreservat). Reservatet är ca 500 hektar stort varav 174 hektar utgör myrmark, resterande är barrskog och sjöyta. Riktigt fint strövområde och genom att vägar numera är bommade så är det även rätt så otillgängligt. Hittade några bäverhyddor, en tjäder och massor med älgspår på myrarna. Det här ligger mitt i vargreviret som kallas ”Glaskogenreviret” där det finns omkring 8 vargar men någon varg kan man inte räkna med att se på ett strövtåg i markerna då de drar så fort de känner en människas närhet. Spår har man chansen att se men inte denna gång.

På vägen tillbaka hem genom Glaskogen tog jag upp en liftare som önskade ha skjuts till sin bil då han paddlat en vecka i Glaskogens många paddelvatten. En rejält naturintresserad man var det jag tog upp. Han berättade bl.a. att han varit på Glaskogen varje år i 20 år och han älskade området men blir det vindkraft där så var det sista gången han åker dit sa han. Han var verkligen ledsen att man skulle förstöra ett så fint område med vindkraft. Vad jag fattade så hade han även jobbat med vindkraft tidigare. Han hade även startat en hemsida om vindkraft Glaskogen som finns här: www.glaskogen.info

Som jag förstod så kommer många turister lämna området om det blir vindkraftsetableringar så kanske ska man från kommunens (Årjängs kommun, Arvika har redan sagt nej då området anses klart skyddsvärt) sida tänka sig för både en och två gånger innan man säger tack och hej till Glaskogen som en turistattraktion. Ca 60 000 turister besöker området varje år. De fina skidbanorna som går över myrarna till Hulttjärnskojan kommer även de att försvinna då det just där planeras för 50 verk. Skandal är väl ett ganska lindrigt ord för detta.

http://nwt.se/arjang/article935751.ece