Tränat igen!Äntligen har kroppen börjat fungera igen. Knäet är klart bättre även om det fortfarande känns lite ömt i vissa lägen. Kroppen har varit ganska misshandlad och överansträngd överlag så jag har nog nytta av att fått en period där jag tagit det lugnare. Nu är det dags att trappa upp lite försiktigt. Kanske jag tom kommer till start på Langturn i orientering i Norge till helgen där jag har en titel att försvara. Blir grymt tufft skulle jag tro men det vore kul att starta i varje fall. Är sugen på orientering som aldrig förr. Intressant med stridigheterna i Libyen som nådde sitt mål i o m att man haffade kung Khadaffi. Att diktatorn borde bort var det nog ingen tvekan om men sättet han mötte sitt öde på är allt annat än civiliserat och så långt ifrån en demokrati man kan komma. Konstigt att så få reagerat på detta. Vår egen regering verkar tom tycka det är okej att avrätta människor. Om en regim börjar med att mörda den tidigare makthavaren utan rättegång, utan bara rent kallblodigt skjuter den obeväpnade gamle mannen genom huvudet och först i benen är inte direkt en god start. Tror fö att det råder en dold agenda bakom hela processen i Libyen men varför och hur kan jag inte riktigt sätta fingret på. Än.

Världens stora ledare är nu glada, det rådde rena hallelujastämningen. Samma muppar som tidigare omfamnade Khadaffi, sålde vapen till honom och köpte hans olja hyllar nu hans bortgång, helt enkelt en sjuk teater.

För krigsfångar gäller bl.a. följande:

”-De ska alltid behandlas humant, de får inte misshandlas kroppsligen eller psykiskt.”

Från det att Khadaffi hittas och dras ur röret är han en krigsfånge, med krigsfångens rättigheter. Det som händer efter att han tagits till fånga är mord. Inget annat. Världen är en sjuk plats. Människan är en sjuk varelse. Demokrati är en dröm, med aktörer som säljer drömmar. Verkligheten är att följa pengarna. Den dag när man kan dra tyrannen inför rätta och visa att man besitter en högre rättsmoral än denna, då har mänskligheten tagit ett steg framåt. Men när det tom. i Sverige finns riksdagsmän, som vill införa dödstraff, så inser man att den vägen är lång.

Hörde fö på nyheterna att övergångsregeringen i Libyen har beslutat att införa sharialagar. Grattis!