Blev en tur på Glaskogen idag. Skulle stanna några dar men blev illamående och måste ha fått en liten släng av feber så jag fick gott ta mig hemåt och kurera mig istället. Tråkigt, hade sett fram emot en riktig tur då man fortfarande slipper se de 47 gigantiska vindsnurrorna som planeras på höjderna. När det gäller vindkraften på Glaskogen så har Naturvårdsverket gett ett yttrande till länsstyrelsen och även stiftelsen Glaskogen har gjort det samma. Även privatpersoner (som mig) har lämnat in åsikter i frågan men detta gör i stort sett ingen skillnad då man i stort inte tar hänsyn till dessa. Då krävs det nog tusentals brev om privatpersoner skulle kunna göra någon skillnad. Naturvårdsverkets yttrande om områdets olämplighet väger dock tungt.

Fick ändå ett svar från vindkrafts projektörerna på mina åsikter och de ansåg att exempelvis skidåkningen blev bättre tack vare mera skogsbilvägar i området. Och friluftsliv var utmärkt att samverka med vindkraftsetableringar. Jag tror själv att skidåkningen är dödsdömd, just där i alla fall, vägarna kommer vara plogade och du måste hålla ett säkerhetsavstånd till verken vintertid då is kan lossna och flyga flera hundra meter. Och 40% av turisterna som svarade på enkätundersökningen återkommer inte till Glaskogen med en massa vindkraft synligt på området. Människan är nog den enda varelsen som lyckas med ”den ädla konsten att förstöra naturen för att rädda miljön!” <!–
WriteFlash('’);
//–>
Håller med fotografen http://naturbilder.biz som är ute och rör sig och fotar i markerna i Västvärmland när han resonerar om vilka områden som borde undantas från vindkraftsetableringar:

  1. Glaskogen och stora områden, med flera andra naturreservat runt omkring.
  2. Fjornshöjden, höjden sydväst om Koppom, där många fina naturreservat finns.
  3. Perserudshöjden, med sjön Alken och Byamossarna i centrum.
  4. Danshallsmyrarna uppe vid Ritamäki och Lekvattnet.

Artikel VF

Artikel 2 VF