Blev en trevlig övernattningstur i skogen igår. Vandrade på kvällen upp till en gammal lägerplats jag haft många ggr tidigare. Senaste gången var för 10 år sen så det var ett tag sen. Innan dess hade jag rivit på evighetsprojektet där jag släpade ut en del stockar ur golvet och innan detta varit i Forshaga där jag sprang korta terräng-DM. Eller ska man säga kröp. För jag var trött, hela vägen – från uppv till nedjogg. Känslan jag hade var TUNGT, redan på uppvärmningen kände jag att vaderna var slutkörda. Med en tuff träningsperiod som avslutades i och med tävlingen så hade jag på känn att kroppen kunde reagera på detta sätt när jag tränat bra och mycket. Försökte springa lite fortare på slutet av uppvärmningen och det emot rätt rejält så jag förstod att detta blir tuffare än jag väntat mig. Hoppades ändå att om man väl får tävla så kanske det går bättre men efter en kilometer var den spänsten som fanns kvar bortsprungen så det blev riktigt tufft.

När sedan Andre är i riktigt bra form och sprang grymt starkt på den hårda banan så var det bara att se sig själv rejält ifrånsprungen. Tappade hela 30 sek (totalt 40 sek) på andra varvet (av två) Hade väl egentligen inte räknat med annat heller eftersom jag gjort denna rejäla nerkörning för att komma i förhoppningsvis riktigt bra form till 10-Mila och därefter SM i halvmaraton veckan efter men man hoppas alltid att kroppen ska överraska en och hoppet är väl det sista som lämnar en så man blir ändå lite besviken då kroppen säger stopp. Känslan var ändå att det gick betydligt långsammare än det gjorde om det nu är värt något. Nu gäller det att ta det lugnt så kroppen kan suga upp denna tuffare period.

Resultat

Kvällen/Natten tillbringades där jag trivs som bäst, skogen. Blev lite kallt då jag var tvungen att sprätta ur sovsäcken vid 02.00 då det börjat regna småspik. Fick sätta upp Tarpen (lätt pressening) och under tiden blev jag blöt. Var skönt att krypa ner i värmen därefter kan jag säga. Såg någon tjäder, älg och en råbock som skällde. Vaknade vid 04.00 av att fåglarna spelade. Underbart. Fin morgon trots regn. Det värsta med skogsturerna jag gör är att man vill stanna kvar och inte återvända… <!–
WriteFlash('’);
//–>