På onsdagskvällen var det PTW (Park Tour Värmland, deltävling 2) här i Arvika. Hade bra minnen sedan fjolårets deltävling i Arvika då jag var snabbast med 27 sek, trots att jag bara låg 34:a vid första kontrollen. Detta år skulle det bli svårare att få till ett bra lopp, det hade jag mina föraningar om. Mentalt var jag nere i en djup svacka. Detta var första orienteringstävlingen efter pappas bortgång, sporten han höll av som mest. Visste att jag kommer möta folk som kände honom från andra delar av länet, och mina tankar skulle var mer på farsan än på orienteringen och så blev det. Dessutom hade jag tränat tungt som en form av terapi. Väl hårt då benen var mosiga och allt annat än lätta. Så det skulle vara en svår uppgift att få till ett race som jag skulle vilja.

Värmde upp och förstörde kompassen på väg till starten. Tankarna snurrade men fokuserade på att starta. Tänkte ta det lugnt i början för att komma in i det hela och det gjorde jag men fastnade sedan i ett tempo som var halvfort och kunde inte skruva upp farten. Blev bekväm och benen svarade inte heller. Höll på att springa förbi en vägkorsning på väg till kontroll 3 men upptäckte det efter 5 meter. Upptäcker banläggarens fint om att man ska gå runt husen istället för att se möjligheten rakt på (En del gjorde nog bort sig här). Går för långt ifrån strecket mellan 7:an och 8:an men håller ihop det något sånär tycker jag. Känner att jag får nog börja köra hårdare nu om jag ska greja detta men inte förrän till näst sista börjar det släppa fartmässigt och till sista har jag snabbast sträcktid med 8 sek. Så det blev en seger med 12 sekunder, till Anton Nilsson Kils OK som gjorde ett riktigt vasst lopp.

Ett underligt sammanträffande var att samtidigt med pappas dödsannons så kom orienterings-artikeln AN gjorde från loppet i samma tidning. Det var en fin artikel. Finns att läsa nedan:

Karta PTW

Artikel Park Tour

Resultat, sträcktider Park Tour Värmland

På söndagen åkte jag ner på Säffle stadslopp, hade inga större förhoppningar att springa fort då jag hade tunga ben efter en del terapi-träning i skogsmarker men ville få mig en genomkörare. Banan var knixig och flera etager med trappor som man skulle upp i på varje varv så det var ingen direkt snabb bana men kroppen fungerade över förväntan i 7 km, sedan var nog resten av spänsten kvar i skogen på tidigare pass. Innan dess var jag ganska spänstigt och hade en lätt känsla men sen blev jag riktigt slut i vaderna och tappade steget totalt. Anders E som låg bakom mig såg tydligt hur löpsteget blev sämre sa han men innan såg det riktigt lätt ut och det överensstämmer med känslan jag hade också. Att ta sig uppför trapporna blev då betydligt svårare. Stod nästan still där. Var svårt att ta ut det sista ur kroppen så var ganska nöjd med en 3:e plats i detta lopp. Viktigaste var att inte få några känslor av magkramp och det hade jag inte. Götaessen Andre och Anders var båda i bra form och sprang starkt. Tydligen var det totalt 750 personer som sprang loppet, så det var lite av en folkfest i Säffle denna soliga dag.

Resultat Säffle Stadslopp