Blev Wood joggen i Grums igår. En del förändringar av banan och tävlingen hade nu skett efter två år. Man hade dels flyttat start och målet samt att man infört två klasser. 5km och 10 km. Frågade innan vilken som var huvudklass men det var båda sa man, frågade då att vad händer om jag går i mål på 5 km och sedan fortsätter på 10 km – då kan ju någon rent teoretiskt springa hem båda klassegrarna. Ingen hade något svar på detta men jag tänkte eftersom det var 5 km jag kom för att springa och även det varit den distansen tidigare år så kör jag denna.

Sören Persson öppnade som vanligt hårt och tog spets efter ledarbilen. Låg bakom och det kändes fint i kroppen. Benen lite bättre än på ett tag så det svarade bra. Efter 1 kilometer kommer en lång backe som nästan är en kilometer. Tidigare har denna backe avslutat tävlingen som sista kilometer, nu var den andra kilometern. Var dags att testa av formen lite så jag tänkte köra på i ett jämnhårt tempo uppför backen. Sören vet jag inte är dålig uppför och ger sig aldrig frivilligt men han tappade ganska snabbt bakom i början av backen vilket var ett bra tecken (för mig då). Körde på hela vägen upp då det kändes fint. Hade en ganska stor lucka bakåt här. Pappa brukade stå här i slutet på backen och heja på mig så jag tryckte lite extra över krönet för det kändes nästan som han stod där nu med.

Fick sedan känna av backkörningen lite i det plattare partiet efter backen då jag låg på väl hårt för att vara helt optimalt kanske, men efter ett tag så blev det bättre. Sista rakan med ordentlig motvind sög rätt rejält så där var det svårt att trycka på men det blev en tredje raka segern sedan Wood joggen startade upp igen. Pustade ut lite ett par tre minuter och tog några klunkar vatten men sedan fortsatte jag ut på en nerjogg i moderat tempo efter banan. Kom ikapp 3:an och 2:an på 10 km banan relativt snabbt och sprang sedan med dem. Kunde förmodligen ha sprungit ikapp 1:an också utan större problem men valde att inte göra detta utan höll Anton från Kil sällskap varvet runt. Så avverkade 10 km på 36 någonting med paus. Förhoppningsvis bra träning.

Resultat 2012

Wood joggen ur Börrperspektiv – kul läsning