Ville få mig ett bra träningspass igår så reste till Forshaga tillsammans med resten av Set Sail IF-ligan där Festivalloppet arrangerades. En del träning med tunga vikter sista tiden, så jag hade inga större förväntningar om en jättespänstig kropp och det var så jag kände direkt loppet startade också. Däremot var syreupptaget på topp så andningen kändes kontrollerad hela vägen. Började dra i 2 km med motvind och de andra bakom. Osmart drag men vad gör man inte för löparkompisarna.

Lade märke till många som körde alldeles för fort i början då de var väldigt långt efter i mål. Tänkte för mig själv att de där har ju ingen aning om sin egen kapacitet egentligen. Killen från Kil som vann loppet i Arvika, Adam trodde nog han skulle kunna hänga mig denna dag också för han hade väl ingen koll på att jag var som ett sänke i Arvika så det var han, Anders Eriksson (10:a på SM i Marathon 2012) och Åmåls Elias Björnsson och jag som blev till i en klunga i täten i 4km. Hörde Adam slet hårt för att följa och efter dryga 4 km släppte han, det blev sedan till 2,5 min i mål. Efter vätskan vid 5 km så fick Elias en liten lucka. Jag tog lite vatten och fick jobba ikapp en lucka till Anders men kroppen funkade så det var inga större problem.

Kändes som denna fart kunde jag hålla rätt länge men tänkte för mig själv att det var synd att jag tränade styrka så jag inte hade spänsten då det var väldigt fint att springa denna kväll och resten av kroppen var bra. Vid 8,5 km sprang jag och Anders ikapp Elias lucka. Anders drev därefter på fint. Sista kilometern hade jag inget mer i benen att gå med så jag vek ner mig med 500 meter kvar och joggade in på 33.03. Tog loppet som ren träning men synd jag inte sprang på lite mer sista hundra så jag kom under rätt minut iaf. Kändes bra i kroppen hela vägen förutom benen men det hade jag räknat med så jag var nöjd, är mer mentalt än kapacitet sista biten.

Resultat

Första racet jag kör som jag inte har en massa tankar på farsan, före, under och efter loppet. Kanske för att det var ett nytt lopp som jag inte deltagit på tidigare. Kändes lättare. Hittade en bild på pappa i en bok:Många är hårda några säsonger, få är det under många, många år….