Under lördagskvällen avgjordes Arvikastafetten som arrangeras i samband med Arvika Enervit triathlon och innehåller tre sträckor med simning, cykel och löpning. Ett trevligt arrangemang där vi ifjol blev 3:a efter att inte haft helt klockrent material på cykelsträckan så vi hade förhoppningar om att hamna på pallen även detta år. Trodde nog Enervitlaget skulle bli våra tuffaste motståndare. Även Set Sail IF laget med lagkapten Frykblom skulle säkert prestera bra. Tidigare träningskompisen, storskidåkaren Martin Larsson med VM-brons i just stafett agerade informativ och duktig speaker, vilket gav tävlingen en extra dimension.Värmde upp samtidigt som simsträckan kördes så jag såg inget av denna men jag litade på att Anton skulle göra ”det han skulle” och genomföra en bra sträcka. Fick rapporter som talade för att det var just det han gjorde, och det är ju alltid skönt med en bra start. Anton växlade ut Rikard i ledningen efter en imponerande simning. Rikard tog över på cykel och genomförde sitt lopp utan problem med cykeln detta år (förra året körde han av en eker i bakdäcket så däcket blev skevt). Rikard trampade på imponerande och höll undan för de jagande lagen som stormade fram där bakom med bl.a. bröderna Renäng. Rikard och bröderna Renäng alla tidigare proffscyklister i olika tidsepoker som fortfarande kan cykla fort på kortare sträckor. Kändes lite nervöst just innan Rikard lämnade över till mig och jag skulle nu vara ett jagat byte på löpsträckan. Enervitlaget genomförde troligtvis en bättre växling och var 13 sekunder efter mig när jag gick ut på löpsträckan. Visste sedan tidigare att jag normalt sett har ett övertag på skidåkaren Wassberg som sprang sträckan för dem men inte kan man ta ut något i förskott. Öppnade lugnt och kontrollerat tyckte jag men första km gick ändå på 3,06. Flöt på och det kändes helt ok och jag sparade lite på krafterna ifall det skulle komma någon riktigt fort bakifrån. Fick sedan rapporter om att lagen bakom tappade på mig. Så andra varvet kunde jag ta det lugnare och det var nog tur då jag återigen kände av hållet i magen igen men eftersom jag kunde sänka farten och det var kort bit kvar så satte det sig inte ordentligt och jag kunde ta hem segern till Team Set Sail 56 sekunder före Enervitlaget. 2/3 av vårt lag från lilla Sälboda i Gunnarskog. Inte så pjåkigt! Riktigt kul också att Set Sail IF lag 1 också tog sig in på plats nr 3 och Set Sail IF lag 2 blev 8:a. Bra kört av alla de lokala lagen.

Resultat

Artikel VF

Riktigt fint arrangemang i sig men ska man anmärka på något så är det väl prisutdelningen som hölls på hotellet några timmar efter stafetten avslutades. Drar man dit lagen som placerade sig på pallen och de får avsätta tid för allmän beskådning så kan man åtminstone ge samtliga något pris och inte bara segrarna. Har tävlat sedan jag var liten och det är bara på denna tävling (2 år i rad) jag gått på en prisutdelning utan att de som är kallade får pris. De kunde frågat mig om priser, har massor med gamla priser som kan delas ut.. igen…