Käkar yxor och annat skrot för att kompensera min järnförlust så kroppen ska återfå rätt blodstatus. Kommer ta lite mera prover framöver då det misstänks att jag har något problem med att ta upp järn och b-vitamin från kosten. Enligt en del jag pratat med så blir man rätt så klen när järndepåerna har minskat och de undrar hur f.. jag kunnat tävla överhuvudtaget så hoppas jag ska känna mig starkare när allt är tillrätta. Nu är jag rätt vek, har inte rört på mig under flera veckor. Inte ens kört styrka. Får försöka börja köra lite styrketräning till veckan. Måste också lära mig framöver att ta mina egna känslor i kroppen på större allvar för de stämmer i stort sett alltid med hur det egentligen står till med densamma.

Var och tittade på Dotteviksrundan i helgen. Intressant att se en tävling från sidan och jag passade på att cykla med och även stå på lite olika ställen och peppa löparna. Kul att se hur alla kämpade och hur man slet på minst lika hårt även längre bak i leden. Tänkte på att en del faktiskt slet mer och krigade bättre där.

Resultat här

Något jag också tänkte på var att publiken ofta värderar löparna i en tävling efter hur de placerar sig i resultatlistan men detta har egentligen ingenting med prestation att göra. Det finns säkert massor med människor som får slita lika hårt eller tom hårdare för exempelvis 38 min på en mils löpning medans samma ”insats” för en annan person betyder att denne kan springa milen på 30 minuter. Det är massor med parametrar som påverkar hur snabbt man springer, vikt, löpekonomi, medfödd muskelfibersammansättning osv. Kan säkert räkna upp hundra parametrar som skiljer person 1 från person 2. Ändå kanske dessa gör samma prestation utifrån sin förmåga i just löpning om den ena vinner tävlingen och den andra blir 20:e man. Oavsett så är jag lika imponerad av den som sliter på och gör sitt bästa oavsett om den personen blir 4:a eller näst sist i en tävling.

Är också ganska säker på att ingen annan sport är så beroende av att ha ”rätt” förutsättningar för just den sporten som löpning och det beror på flera faktorer bland annat därför att den är världens enklaste och därmed mest konkurrensutsatta vilket innebär att du får jämföra dig med alla ”talanger”. Ska du springa som Bolt så lär du nog otränad behöva prestera ner mot 10 blankt på 100 m. Så vem gör egentligen bäst prestation, en kille som springer 100 m på 14 sek från början och tar sig ner till 10,7 eller en som gör 10,00 från början och slutar på 9,58?