Blev en resa till Nattjakta i Årjäng igår. På vägen dit smällde två bilar på en gång strax framför oss med en 10 taggare (älg) så båda bilarna blev totalt skrot och den ena gubben ska nog vara glad han överlevde. Älgen överlevde dock inte smällen och jag såg till så den var stendöd innan vi åkte vidare mot tävlingsplatsen. Väl på plats hade Årjängs OK gjort en klurig bana samt ställt i ordning grill och annat trevligt för deltagarna. Imponerande engagemang i denna lilla klubb. Trevligt. För egen del så blev det återigen taktiken som fick dominera eftersom järnbristen ännu inte är helt återställd vilket innebär att jag litar mer till (h)järnan och orienteringsförmågan än den rena fysiken. Ganska snart hamnade jag tillsammans med Jörgen E vilken brukar vara säker i terrängen. Var inte helt lätt orientering då det på vissa ställen är mer detaljerat än den framgår på kartan. Detta gjorde att det blev några småmissar samt ca 4 minuter på 7:an. På de sista kontrollerna flöt det dock på bättre med bra samkörning med JE där jag tog de sista kontrollerna först och kunde springa in först.

Har full poäng nu och kan enligt reglerna inte få mer då de 3 bästa resultaten räknas inför jaktstarten. Kanske bara skulle slå mig till ro och ladda inför finalen nu. Nej då, någon mer deltävling får det allt bli då det är riktigt roligt med nattorientering.

Karta

Poängställning