Kan tipsa mina läsare om en mycket bra artikel på friidrott.se där ni kan läsa om legenden Tore Axelsson 55 år, från Metbäcken. Tore Axelsson har en ”gammal” löparkarriär bakom sig på 80-talet, bland annat på landslagsnivå i terränglöpning och i Terräng-SM en gång var han och Lars-Erik Nilsson etta och tvåa, när de båda tävlade för Kils AIK. Tore spåddes en lysande löparkarriär då han hade den rätta talangen. Tore lade dock ned tävlandet pga. skador och överträning och det skulle komma att dröja över 20 år innan det blev en comeback. I år vann han bl.a. H55 över 8000 meter på Terräng-SM i Linköping med en segermarginal på över tre och en halv minut.

Här kan ni läsa intervjun:

Intervju Tore Axelsson Friidrott.se

Jag är imponerad av Tore som idrottare men hans storhet som människa är det jag först tänker på när jag hör hans namn. Tore har skickat flera uppmuntrande mail mm när jag haft det tungt efter att pappa gick bort – tycker det säger det mesta om en person. Jag är väldigt tacksam över att ha förmånen att lärt känna Tore och ser fram emot nästa gång vi träffas.