Här kommer en sen uppdatering. Förra helgen gjorde ”Lången” och ”Korten” comeback och på lördagen var det 18 km orientering och 30 kontroller som skulle hittas. Tyvärr var det få anmälda och flera drog sig ur på tävlingsdagen men jag såg det som ett bra träningspass. Var själv lite tveksam till att starta då jag vaknade på morgonen och kände mig småkrasslig, men tog beslutet att starta och testa åtminstone. Kändes att tempot var lite lägre än på ex Langturn men det var ett bra träningstempo för mig så jag var nöjd med det och drog inte hårdare. Kändes inte som nått syfte. Blev lite små missar här och där då jag var lite halvfokuserad på orienteringen när jag inte var så offensiv och på slutet tog energin mer eller mindre slut då jag inte hade med någon energi i skogen så hjärnan funkade väl inte helt perfekt sista biten heller. Så skyller slutets missar på detta.

På slutet ville Norlander, (främst multisportare som kör VM men tidigare orienterare) gärna vinna så han drog hårt för att vara först in. Försökte aldrig utmana då jag tyckte att det kändes mest rättvist då han varit den som varit mest offensiv i tävlingen och ville mest. Kändes sportsligt så det var rätt beslut att spara spurten till en annan gång. Hade vi varit fler som gjort upp om det så hade jag nog dragit på mer men var väldigt nöjd med bra träning i skogarna kring Karlstad.

Karta del 1

Karta del 2

Resultat sträcktider

VF