Igår var det finalen i Nattjakta i orientering på Prästängen. Anders Johansson var banläggare. Det var småklurigt med två korta slingor med ett kartbyte och varvning. Slingorna var sedan gafflade i varandra. Ser i efterhand att det ser väldigt lätt ut på kartan, men området där vi sprang är inte helt lätt på natten. Kartritare Andreas var tom lite snett ute ibland.

Jag fick gå ut i ledningen med 45 sekunder före Andreas Blomgren VVOK eftersom jag tidigare vunnit tre deltävlingar. Är medveten om att 45 sekunder är inte mkt på lurig nattorientering och att Andreas känner området bra så jag känner hans flås i nacken. Löper på ganska stabilt på första slingan och drygar ut ledningen tills varvningen (ca 3,5 minuter) men efter kartbytet blir det tuffa minuter i skogen då pannlampan först börjar blinka och sedan slutar lysa helt. Tror att lampan gått i sönder igen (som på 10-Mila) men testar att sätta i och ur kontakten mm. Får till slut liv i lampan och kan fortsätta men tappar därefter huvudet helt och missar sedan en kontroll med ca 5 minuter och tappar ledningen. Är lite uppgiven på mitt misstag men tänkte att så långt före är de nog inte ändå då första slingan gått ganska ok så jag kör på. Andreas tar över täten och håller ledningen tills näst sista där jag nästan är ikapp. Därifrån drar jag på bra då jag tror att Andreas har den kortare gaffeln. Vinner sträckan som är ganska kort med 42 sekunder.

Kör sedan rent taktiskt som en galning ner mot den andra sista kontrollen för att se om jag inte får se Andreas där och kan springa ikapp honom på vägen till målet. Ingen är där eftersom Andreas hade samma sista som jag så jag kommer först i mål. 2004 och 2008 vann jag Nattjakta senast. Kul med marginalerna på sin sida för en gångs skull!

Orienteringsmässigt ingen lysande insats men desto mer spännande på slutet. Jörgen Ekman har snabbaste tiden totalt i deltävlingen med säker orientering går om Andreas på slutet och slutar därmed tvåa.

Karta del 1

Karta del 2