I lördags hade vi klubbmästerskap i Set Sail IF. Tyckte upplägget var riktigt intressant för egen del, men var lite orolig att det skulle skrämma bort några då vi körde tre deltävlingar på samma dag. Ett ganska hårt koncept men genomförbart för alla bara man tror det själv och samtliga deltagare kämpade på otroligt bra.

Vi började med vårt traditionella testlopp på 5 km. För egen del så körde jag inte på absolut max eftersom jag tänkte att lite krafter är bra att ha på de andra racen, men det kändes ändå som man fick jobba hårt, och kroppen svarade inte så bra som jag hade hoppats. Var lite skumt tyckte jag då jag var pigg på onsdagens nattjakt.

Därefter var det så snabbt som möjligt efter alla kommit i mål dags för Rävrace. Nästan 4 km terränglöpning. Längesen man körde där och banan var lite småhalkig av lera och löv. Nu kändes det som om man körde på en lägre ansträngningsnivå, men ändå så gick det i ett högre tempo än på testloppet. Fanns en hel del till i kroppen här så det var bra känsla. Ett helt ok race.

Sista loppet var ett jaktstartslopp uppför 310. Fick starta med ungefär 40 sekunders försprång, men körde på hårt första halvan sen lugnade jag mig lite och eftersom jag inte såg någon bakom mig så behövde jag inte springa ihjäl mig sista biten. Det var nog klokt då jag fortfarande är lite försiktig med kroppen efter järnbristen jag dragits med. Kändes också att man hade två lopp i benen sen tidigare och att man var mosig men med tanke på hur lerigt och blött det var i skogen så var det flera som var grymma i backen. Om vi hade startat samtidigt tror jag några säkert sprungit riktigt fort uppför men jaktstart har helt klart sin tjusning. Är ju ganska vanligt med jaktstart inom orienteringsporten.

Kul och annorlunda klubbmästerskap. Hoppas alla tyckte att det var genomförbart och att det inte skrämde bort någon att det var tre tävlingar samtidigt.

Resultat