Spårade efter varg en hel dag 12/12/12 (från mörkret lättade tills det blev mörkt) nordväst om Fredros efter tips. Erik Särnmark, (som ursprungligen kommer från Fredros) hade hört talas om en nyriven älg så jag fick faktiskt en karta av honom där ungefär älgkroppen skulle ligga så det var nästan ”för” lätt att lokalisera den. Den spårade man upp på 10 minuter. Spårade sedan av ett område som var omkring en kvadratmil främst för att jag ville se var vargarna kommit ifrån. Var enormt mycket älg i området och såg också några st. Bl.a. såg jag ko med en kalv i samma stl som den som var riven så det är möjligt att det var dess syskon som vargarna hade slagit. Kommer när tillfälle ges åka tillbaka till älgkroppen för att se om vargarna har kommit tillbaka till platsen efter mitt besök. Det är mycket troligt. Upplevde sedan en fantastisk fin soluppgång. Såg 20 st orrar som lyfte när jag skidade ut i en myrkant. Rävarna var aktiva i området och det var gott om harspår. Hela området är alltså mycket viltrikt. Fick en del bra foton så länge inte batteriet la igen i kameran då det var -22 grader under dagen. Så det är bara att värma upp det om man vill att det ska fungera igen. I samma område så tog jag och farsan en vandring för två vintrar sen då vi båda trodde att detta skulle kunna vara ett ställe där vargar kunde tänkas besöka framöver då det gränsade till de befintliga Skugghöjden och Gräsmarksreviret. Synd att jag inte får berätta för farsan hur rätt vi hade. Letade upp vår gamla eldstad och tände en brasa. Och det behövdes då kylan var som den kan vara i subarktiskt inlandsklimat. Naturen blir mäktigare med denna kyla och speciella ljus så det var en helt fantastisk dag.

Fler bilder här

Många drömmer sig ut i skogarna men de kommer aldrig ut i dem på riktigt, med skidor och sovsäck. Troligtvis kommer de inte fortsättningsvis ut på detta sätt heller men jag hoppas det eftersom jag tror att många skulle få en annan syn på naturen då. Hoppas kunna delge lite av vår fina natur här på bloggen iaf. Kunde inte låta bli att filma och ni kan se filmen i HD-kvalité. Bara att ändra upplösningen i spelaren nedan:<!–
WriteFlash('’);
//–>