Riktigt fin bild på varg jag fick chansen att ta. Tyvärr gick kameran åt helvete i kylan så jag fick inte ta så många foton som jag önskat.

Blivit några skogsturer med en del spårning. Bl.a. har jag spårat efter vargparet några ggr och sett dem bakspåra mig för typ 9:e gången denna vinter, men roligaste spårningen var när jag spårade upp en Nilsson på övervintringstur mitt i djupa skogen i mörka vinternatten. Smög mig efter en rejäl skidtur genom mörkret och dimman fram till honom och stod i stort sett inne i lägret i 5 minuter innan han kände min närvaro. Kul. Upplevde återigen att det krävs en del jobb med brasan för att veden skall ta sig ordentligt. Den är verkligen genområ och full av is i vinter. Århundrades ”surved”. Man får jobba upp en rejäl glödbädd i några timmar innan allt brinner.Vi tog oss på morgonen en rejäl runda för att se om vi stötte på några intressanta spår och fick se att vargtiken haft en lega inte alls långt ifrån vårt läger. Efter ett tag hade också hanen anslutit och de var återigen samlade. De drog flera gånger in i besvärliga och bergiga områden och de verkar riktigt hemmastadda i dessa skogar. Känns som de följt sina stråk några ggr vid det här laget. Intressant att stråken stämmer så otroligt väl överens med hur jag och farsan trodde de skulle röra sig om det skulle slå sig ner varg här.Idag var jag också uppe på höjderna och mötte då för ovanlighetens skull en annan person än Nilsson, Trappern eller mig själv. Han var helt salig att han hade vargspår i närheten av där han bodde. Så jäkla roligt sa han flera ggr. ”Och lo har vi också nere vid stugan”. ”Inte trodde jag att naturen skulle bli så fantastisk härikring sa han”. Själv var jag lite förvånad men ändå inte, trodde det mest bara var de mest luttrade naturmänniskorna som tänkte så men har ju många ggr hört liknande saker tidigare men inte ofta av personer på plats ute i skogen. Han hade inte spårat nått stort område men fullt tillräckligt för att upptäcka färska vargspår. Själv spårade jag några timmar, tills mörkret föll så jag fick ta fram pannlampan sista biten. <!–
WriteFlash('’);
//–>